Ivan Barišić urednik je portala www.neslanovac.hr

Naš portal i stranica na Facebook-u Neslanovac – Split, vrlo su popularni među stanovnicima našeg kvarta Neslanovca.

Na oba mrežna mjesta objavljuju se informacije važne za Neslanovac, ali izgleda da većina čitatelja ne zna čije su to stranice, tko ih uređuje i objavljuje na njima. Zapravo neki imaju potpuno, potpuno krivu predodžbu.

Oba mrežna mjesta djelo su i vlasništvo Ivana Barišića koji ih vodi, uređuje i financira već deset godina na korist svima.

Zašto je važno ovo pojašnjenje?

Posljednjih dana često se događalo da su komentatori na Facebook stranici Neslanovac – Split u komentarima podrazumijevali da je to stranica Vijeća kotara Neslanovac. To je, nažalost, potpuno pogrešno.

Ivan Barišić nezavisni je oporbeni vijećnik u Vijeću kotara Neslanovac. S kolegom s iste kandidacijske liste Darkom Vučkovićem zalaže se za ostvarenje mnogih zanimljivih stvari, od kojih su neke bile i dio predizbornog programa zajedničke nezavisne liste na prošlim kotarskim izborima 2014. Pojedinosti o tadašnjem programu liste možete vidjeti OVDJE!

Ovakvi projekti, kao što su ovaj portal i stranica na Facebook-u sa skoro 1 100 pratitelja rezultat su dugogodišnjeg sustavnog rada Ivana Barišića na informiranju i dvosmjerne komunikacije s građanima Neslanovca.

Barišić se od samog pokretanja portala, u travnju točno prije 10 godina, zalagao za otvoren rad Vijeća kotara Neslanovac, zbog čega je došao u sukob s vladajućim HDZ-om koji se tome žestoko protivio.

Nakon dugih šest godina borbe, Barišić je uspio dobiti potvrdu iz Banovine da može objavljivati zapisnike sa sjednica Vijeća kotara Neslanovac u listopadu 2014. što možete pročitati u članku „Počinjemo objavljivati zapisnike sa sjednica Vijeća GK Neslanovac

Do sada su objavljena 22 zapisnika, a ukupno su preuzeti 6 i po tisuća puta, što svjedoči o velikoj zainteresiranosti građana za takvim informacijama. Sve objavljene zapisnike možete preuzeti na ovom mjestu.

Objavljivanje zapisnika svakako je pridonijelo demokratizaciji našeg kvarta kojeg HDZ vodi već 28 godina neprekidno.

Osim Ivana Barišića stranicu na Facebook-u povremeno uređuje i Paško Prnjak, a za portal www.neslanovac.hr piše desetak ljudi, što možete pogledati ovdje.

Ivan Barišić, zajedno s Darkom Vučkovićem, pokretač je i projekta susreta s građanima ČETVRTkom u ČETVRTi, na kojima građani imaju priliku razgovarati s kotarskim vijećnicima, iznijeti im svoje probleme ili potrebe. O susretima ČETVRTkom u ČETVRTi možete više pročitati ovdje.

Ako imate bilo kakav komentar ili pitanje, možete se obratiti na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.!