Radna akcija čišćenja "Dičijeg puta"

U ponedjeljak 11. lipnja s početkom u 18 sati održana je akcija čišćenja "Dičijeg puta" od zaostalog smeća. Akcija je prvotno bila planirana i najavljena za četvrtak 7. lipnja, ali je odgođene zbog zauzetosti više članova Inicijative "Za naš Neslanovac“.

U akciji je sudjelovalo oko dvadesetoro odraslih i desetoro djece koja su zahtijevala punopravno sudjelovanje u čišćenju njihova puta.

Pokazalo se da će biti nužno još nekoliko sličnih radnih akcija kako bi se „Dičiji put“ potpuno očistio od smeća i viška vegetacije.

Svi sudionici uložili su maksimalan trud, prolili mnogo znoja, što ovima starijima i neće škoditi, s obzirom na tjelesnu masu, naprotiv.

Osim vode, pili su se i sokovi i na kraju posla i pivo, a vrijedna Anka Giljanović „čistače“ je počastila vrličkim uštipcima.

Ovdje pogledajte kratki video radne akcije!

 

Više fotografija možete vidjeti OVDJE!

Podsjećamo da se radi o nekadašnjem pješačkom putu koji je pratio južnu među nekadašnjeg Jadrantransa, a danas Bauhausa. Bio je to najkraći put iz dijela ulice Magistrala Solin do centra kvarta, škole, dućana, vrtića itd.

Prije tridesetak godina put je izgradnjom potpornog zida Jadrantransa uništen, zatrpan stijenama i zapušten.

Inicijativa Za naš Neslanovac pokrenula je prije godinu i po dana akciju za privođenje svrsi puta, a obraćala se i Vijeću kotara Neslanovca i Upravnom odjelu za komunalno redarstvo i gospodarstvo.

Vijeće kotara nije ništa učinilo, ali je  Upravni odjel za komunalno redarstvo i gospodarstvo u prosincu 2017. uvrstio čišćenje puta u javne radove.

Čišćenje je počelo 6. veljače ove godine. Tijekom čišćenja puta pojavljivali su se mnogi problemi, ali su svi promptno otklanjani uz veliki trud voditelja javnih radova Nene Ružića, gradonačelnikova savjetnika za komunalu Ivice Grubišića Gire, ovl. pročelnika Upravnog odjela za komunalno redarstvo i gospodarstvo Damira Babića, voditeljice Inicijative Za naš Neslanovac Ivane Ljulj i nezavisnog vijećnika u Vijeću kotara Neslanovac Ivana Barišića.

Svima im se najljepše zahvaljujemo!

Više o "Dičijem putu" možete naći na Facebooku "Za naš neslanovac" i u članku Kako napreduje "Dičiji put"?

Pozivamo vas na predizborni skup POKRENIMO SE - Za naš Neslanovac! -  kliknIte na "Dolazim" !

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Politika je omiljeno igralište mediokriteta, a mediokriteti ne vole da ih se podsjeća na činjenicu da su upravo ono što jesu – mediokriteti s viškom ambicije.

Mirela Holy