Zapisnici sa sjednica Vijeća GK NeslanovacNakon 6 ipo godina od prvobitne ideje o informiranju stanovnika našeg kvarta, napokon počinjemo s onim što smo smatrali da bi trebala biti okosnica rada našeg portala: otvaranje rada Vijeća GK Neslanovac javnosti.

Početkom rujna zatražili smo pojašnjenje od Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje Odsjeka za mjesnu samoupravu Grada Splita, obzirom da se HDZ i dalje žestoko protivio objavljivanju zapisnika. Na posljednjoj IV sjednici Vijeća, oni su to okarakterizirali kao „provokaciju“ i odbili su s 4 svoja glasa uvrstiti taj prijedlog u dnevni red.

Pročelnik Filip Butorović odgovorio nam je da , jer Vijeće gradskog kotara je javno tijelo, a zapisnici Vijeća ne sadržavaju osobne podatke niti službenu tajnu.

Za sada smo objavili zapisnike s prve, konstituirajuće i druge, telefonske sjednice Vijeća. Zapisnici još dviju sjednica su u obradi i uskoro će biti objavljeni.

Nadamo se da će se javna dostupnost zapisnika svidjeti mnogima, te da će barem dijelom zadovoljiti potrebe stanovnika Neslanovca za informacijama. Pošto Internet ne koriste svi, molimo vas da pomognete i susjedima, posebno starijima, da im ispišete (isprintate) zapisnike na papir i podijelite, kako bi se što više ljudi moglo informirati.

Pozivamo vas da komentirate dobivene informacije i tako doprinesete boljem i kvalitetnijem radu Vijeća našeg kotara. Komentirati možete na našoj stranici na Facebook-u ili putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a također i na ulici izravno u razgovoru s vijećnicima.

Zapisnike će te naći klikom na ovu poveznicu Vijeće GK Neslanovac/Zapisnici.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veličina se postiže
kada se zaboravi
rang onoga koji je iznad nas
a također i
onoga tko je ispod nas.
Kada nismo ni oholi sa poniznima
niti ponizni sa oholima.

Anthony de Mello