Kanalizacijska cijev na "Dičijem putu"

Vjerojatno vam je poznato da je u sklopu javnih radova prije dva mjeseca počelo krčenje zaraslog komunalnog puta uz južnu među velikog prodajnog centra uz Zagorski put. Onda vas vjerojatno zanima i dokle se stiglo s radovima i kad će „Dičiji put“ biti pušten u promet.

Radovi su lijepo krenuli, ali je loše vrijeme onemogućavalo ekipi rad duže od mjesec dana. Prošlog tjedna radovi koji se tiču krčenja zapuštenih i zaraslih površina radi prevencije požara zapravo su završili.

Ali pojavili su se problemi koje nitko nije mogao predvidjeti, pa je voditelj radova gospodin Neno Ružić ovih dana zatražio pomoć od Grada, jer su postali nužni zahvati koji nadilaze mogućnosti javnih radova.

Inicijativa „Za naš Neslanovac“ na čije je traženje i počelo , također se obratila Gradu za pomoć ovim riječima:

„Vezano konkretno uz predmet, ispostavilo se da označeni put posljedično višegodišnjoj zapuštenosti nije onakav kakvim ga naši stariji susjedi pamte, odnosno da prohodnost sada priječe velike kamene gromade te kanalizacijska cijev, koje tamo zatičemo. Rješenje je u sanaciji puta koja po okvirnoj projekciji nužnih radnji i s tim povezanih troškova nadilazi mogućnosti javnih radova. 

Ljubazno Vas molimo da izvršite potrebne izvide te osigurate sredstva za privođenje svrsi označenog puta jer se tiče sigurnosti i poboljšanja uvjeta u kojima se školska djeca na Neslanovcu kreću.”

Kamene gromade na

Sad se čeka odgovor Grada, a voditelj radova Ružić i koordinatorica Inicijativa “Za naš NeslanovacIvana Ljulj nadaju se da će Grad uvažiti brigu za sigurnost djece koja su pažljivo pratila radove od samog početka i već više puta dolazila u “inspekciju” svoga “Dičijeg puta”.

Ovim putem molimo djecu da se strpe i još ne prolaze “Dičijim putem” jer je sada opasan zbog velikih kamenih gromada. Nadamo se da će se rješenje brzo pronaći i da će djeca još prije kraja ove školske godine krenuti njime u školu!

Znate li što je to Inicijativa "ZA NAŠ NESLANOVAC"?

 

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!

Robert Kubica