Tjelesni u školi Ravne njiveVeć odavno sportska dvorana uz Osnovnu školu Ravne njive je izgrađena i završena, ali još nije otvorena. Nakon tehničkog pregleda u listopadu, kada je komisija zatražila neke popravke, u studenom 2010. Grad Split objavio je javni natječaj za „Izvođenje dodatnih radova na školskoj športskoj dvorani „Ravne Njive“.

I dodatni radovi su odavno gotovi, ali dvorana još stoji zatvorena i neiskorištena, tako da 719 učenika škole, nastavu tjelesnog odgoja ima u auli škole.

Osim dvorane od 1700 kvadrata, u školi Ravne njive izgrađena su dva igrališta za mali nogomet i košarku, uređen okoliš i parkiralište za 46 vozila, pri kraju je izgradnja i oprema nove kuhinje i blagovaonice, a Grad Split je na sve te radove utrošio oko 17,9 milijuna kuna.

- A što da vam kažem, više mi je neugodno učenicima i roditeljima objašnjavati kako još nemamo uporabnu dozvolu i da ih jednostavno ne smijem pustiti u dvoranu. Posebno mi je teško jer smo im to obećali napraviti prvoga dana drugoga polugodišta. Osim toga, ja čak nemam ni ključ od dvorane - govori nam Miljenko Bitanga, ravnatelj škole “Ravne njive”. - I ja sam bio uvjeren da će ranije biti izdana uporabna dozvola, ali zapelo je na atestima.

MUP je imao primjedbe na neke protupožarne stavke i većina je primjedbi u međuvremenu otklonjena. Sad još samo čekamo ateste za parket i zvučnu izolaciju. Osim toga, učenici su u međuvremenu probili ogradu na školskom igralištu, jer valjda nisu mogli dočekati da se ono otvori, pa ćemo i to morati popraviti. Kad se sve to riješi, u roku od 24 sata izdat će se uporabna dozvola - obećaje Negotić, te ističe kako ne bi trebalo proći više od desetak dana da se to i dogodi.

Živi bili pa vidjeli!