Istine i laži o spolnom odgojuOvo je tekst američke psihijatrice djece i mladeži dr. Miriam Grossman u kojem razotkriva laži i maske suvremenih obrazovnih trendova! Da se štošta naučiti, a posebice ako imate kćer ili jeste kćer!

ŠTO TI TO UČIŠ MOJE DIJETE?! - Istina o spolnom odgoju

Načela spolnog odgoja ne temelje se na prirodnim i biološkim znanostima. Spolni odgoj je stvoren kao određena vizija u koju bi se naše društvo moralo preobraziti i zbog toga kurikulumi spolnog odgoja izostavljaju kritične biološke istine te ustrajno promoviraju visoko - rizična ponašanja.

Prioritet organizacija koje promiču ovakav spolni odgoj poput SIECUS-a, Planned Parenthood te Advocates for Youth nije zdravlje i dobrobit mladih ljudi.

Te organizacije, financirane na federalnoj razini, se bore protiv “opresije” i “netolerancije”, a ne protiv herpesa ili sifilisa. Ali kada zavlada seksualna sloboda, cijenu plaća seksualno zdravlje. Mi učimo svoju djecu da se mogu igrati s vatrom i zato smo obvezni informirati ih o rizicima s kojima se suočavaju i podučiti ih o biološkim istinama čak i kada nisu politički korektne.

SIECUS - Sexuality Information and Education Council of the United States - Vijeće za informiranje i obrazovanje o seksualnosi u SAD-u, osnovano je 1964. s ciljem obrazovanja i informiranja o seksualnosti i seksualnom i reproduktivnom zdravlju

Planned Parenthood - Planirano roditeljstvo – organizacija koja promiče abortus

Advocates for Youth - Zagovornici mladeži - osnovana je 1980, kao Centar za populacijske mogućnosti, nastoje pomoći mladim ljudima donositi informirane i odgovorne odluke o svom reproduktivnom i seksualnom zdravlju

Kada sam diplomirala na Medicinskom fakultetu, dala sam prisegu. Stajala sam tamo s kolegama, digla desnu ruku i prisegnula kako ću sprečavati bolesti kad god mogu. Sada, puno godina kasnije, muče me prepreke koje mi stoje na putu. Ne mislim pri tome na prijetnje poput ispraznih sudskih procesa ili nečije drugačije vizije o brizi za zdravlje. Teme kojima se bavim dolaze iz područja zdravlja i obrazovanja. Načela spolnog zdravstvenog obrazovanja ne temelje se na prirodnim i biološkim znanostima. Ona ne počivaju na onome što se vidi pod mikroskopom. Spolni odgoj je stvoren kao san, određena vizija kako se društvo mora promijeniti i zbog toga kurikulumi spolnog odgoja izostavljaju biološke istine i šire nažalost upravo visoko - rizična ponašanja.

Tri grupe plaćaju najvišu cijenu: djevojke, žene i muškarci koji imaju seks s drugim muškarcima. Ne tako davno, provodila sam svoje radne dane poput većine mojih kolega: primala bih pacijente, propisivala bih recepte, uglavnom sam se bavila svojim poslom. Onda sam nešto primijetila: kroz moju ambulantu počela je dolaziti sve dulja povorka studenata, većinom studentica, koje su platile visoku cijenu zbog svog seksualnog izbora. Provela sam stotine i stotine sati s tim studentima i oni su razlog zašto sam danas ovdje.

Ispričat ću vam jedan slučaj: Stacy je bila plivačica, sportašica koju je regrutirao UCLA (University of California Los Angeles) zbog velikih uspjeha u srednjoj školi. Njezin se život dramatično promijenio kao posljedica jedinog spolnog kontakta. Obično bi se bila brinula oko ispita ili sljedećeg plivačkog natjecanja, ali sada je razbijala glavu o svom nenormalnom papa testu. Umjesto da se bavi istraživanjem za svoj završni rad, ona je googlala riječi kao “displazija” i na internetu je pročitala što očekivati tijekom biopsije. Nije mogla vjerovati da se to njoj događa. “Dr. Grossman, bila sam tako oprezna. On je rekao da je zdrav i koristili smo kondom”.

Za Stacy su vrhumska kondicija i forma bile dio životnih prioriteta. Dizala se u 5 ujutro i plivala svoje rute i svako poslije podne vježbala još u dvorani 2 sata. Održavala je svoju idealnu težinu i naravno izbjegavala alkohol i nikotin. Ali eto je sada s 18 godina, zaražena neizlječivim genitalnim virusom. Kao mlada žena nije znala kako je ona izloženija infekcijama nego njezin partner. Nije bila svjesna kako su većina muškaraca asimptomatični nositelji i onda kada zatraže rutinsko testiranje njih se ne testira na HPV virus jednako kao djevojke. Također joj nije bilo poznato da ako je mladić imao u ustima HPV virus, kojeg je ona imala na svojim genitalijama, taj se virus od tada mogao razviti u karcinom u njegovu vratu.

Otkud ove rupe u njezinu znanju? Zašto je tako puno mladih ljudi nesvjesno rizika svojih seksualnih ponašanja? Svi ste upoznati s epidemijom seksualno prenosivih infekcija u našoj zemlji, ali ima još jedna. Jedna koju je izmislio čovjek. A to je epidemija neznanja, neinformiranosti i prijetvornosti.

Ako samo odete do medicinske knjižnice i pretražite medicinske časopise, naučit ćete neke izvanredne stvari kao npr. da je grlić maternice kod djevojaka osjetljiviji i izloženiji infekciji nego što je to slučaj kod žena jer se on naravno mora još razviti. Dječaci i muškarci nemaju takvo posebno osjetljivo područje u svom reproduktivnom sustavu. Neurobiologija tinejdžerki je jedinstvena i k tomu čini njihov mozak u razvojnoj fazi još ranjivijim na stres, posebice stres neuspjelih veza.

Naučit ćete kako mozak adolescenata funkcionira drugačije nego kod odraslih. Područje odgovorno za rasuđivanje, kontrolu impulsa te odvagivanje za ili protiv u procesu odlučivanja, još nije potpuno razvijeno. Štoviše, pod napetim, još neisprobanim i stimulirajućim okolnostima, odluke tinejdžera pretežno budu kratkovidne i emotivno potaknute. Otkrili biste kako je oralni seks povezan s rakom krajnika i vrata. HPV virus zarazi ta područja baš kao što napada grlić maternice.

Našli biste hrpu članaka - u stvari cijele knjige - o oksitocinu, hormonu koji kaže mozgu: ”Sada si s nekim posebnim; vrijeme je da ugasiš oprez, a upališ povjerenje; vrijeme je da stvoriš emotivnu svezu.” Kod oba spola oksitocin se otpušta pri grljenju, ljubljenju i seksualnim dodirima, ali zanimljivost je ta kako estrogen (ženski hormon) pojačava učinak oksitocina, a testosteron (muški hormon) ga guši.

O razlikama između muškaraca i žena: vidljiva je jasna razlika muškog i ženskog mozga 8 tjedana nakon začeća. Muški mozak čine zakonitosti koje nosi y kromosom. Nekada se smatralo kako y kromosom nosi vrlo malo informacija. To je bilo prije negoli smo raspolagali uređajima i znanjem kako izbliza istražiti i analizirati DNA. Sada znamo da y kromosom vrvi informacijama koje su jedinstvene za muškarce.

Naučili biste također kako je zdrava vagina, zbog svoje građe i biologije, neprijateljsko okružje za HIV, dok rektum ima stanice koje pojednostavljuju direktni upad HIV virusa u limfni sustav. Te i još mnoge druge stvari su poznate već godinama, ali ako se osvrnete na kurikulum spolnog odgoja kao i na web stranice preporučene mladima i njihovim roditeljima, o ovome nema ništa. Nijedne informacije.

Danas živimo u epidemiji neznanja koju je stvorio čovjek: neznanja bioloških istina koje bi trebale biti središnja tema u bilo kojem kurikulumu spolnog odgoja ili edukacijskom programu za roditelje. Osviještenost u pogledu ovih istina može spasiti živote.

Stavljam odgovornost za ovu epidemiju neznanja direktno na one organizacije koje kontroliraju spolni odgoj jer, u suprotnosti s njihovim tvrdnjama i obećanjima, njihovi programi nisu sveobuhvatni; nisu temeljeni na znanosti ili medicinski ispravnim ili dopunjenim modernim istraživanjima.

Ići ću čak i dalje. Oni uopće nisu tu da spriječe bolesti. Seksualni odgoj je društveni pokret. Njihov je cilj promijeniti društvo. Glavni cilj grupa kao što je SIECUS, Planned Parenthood ili Avocates for Youth je promidžba seksualne slobode i lišavanje društva od “judeo - kršćanskih tabua i ograničenja”. U takvom svjetonazoru sve prolazi. Svaki pojedinac čini svoj vlastiti seksualni izbor; svaka osoba odlučuje koliko rizika želi prihvatiti, a prosudbe nisu dopuštene.

Praktična znanost je izbirljiva. Ako ona napadne ovaj model ljudske seksualnosti i ako ono što se vidi pod mikroskopom zaprijeti ovom snu društva, onda on niti ne postoji.

Te važne grupe, dakle, obmanjuju javnost i ugrožavaju zdravlje i dobrobit naše djece. Popis njihovih zločina je dug. Prijetvornost je jedna od njih: obećavati jedno, a raditi drugo. To je zaista zlo.

Zato je obitelj stup naše obrane. Nova istraživanja potvrđuju kako dobar roditeljski i obiteljski pristup ima snažan, otporan i zaštitan utjecaj na razvoj adolescenata. Naša djeca ne smiju postati žrtva organizacija koje će ih slomiti i iskriviti u startu, nego su tu da ih formiramo u ljude koji će sutra imati nešto za ponuditi i darovati svijetu.

izvor: http://www.heritage.org/research/lecture/youre-teaching-my-child-what-the-truth-about-sex-education

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Htjeli mi to vidjeti ili ne, organizaciju nacije nam dominantno vode samoupravni klijentelisti, partitokratski nepotisti i dominantno neznalice. Pritom nije bitno jesu li oni 'lijevi' ili 'desni'!

Davor Pavuna