Nije nikakva tajna da Inicijativa Za naš Neslanovac (ZNN) već godinama usko surađuje s Mostom.

Tako se na ovim lokalnim izborima na kandidacijskoj listi Mosta nalaze čak četvoro naših Neslanovčana.

Prva je Ivana Ljulj, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Grada Splita i druga je na Mostovoj listi.

Ivanu smo već ranije predstavljali kad je bila kandidatkinja na parlamentarnim izborima za Hrvatski Sabor.

Ivanina stručnost i ozbiljnost nadaleko su poznate, a posebno su za zajednicu bile korisne i prepoznate na prethodnim lokalnim izborima kada je bila članica Gradskog izbornog povjerenstva.

Osnivačica je Inicijative Za naš Neslanovac, sustavno je obradila cijelo područje Neslanovca i popisala sve gradske parcele. Kao rezultat njenog rada i inicijative, napravljen je Dičiji put. Također i igralište za djecu koje će se uskoro izgraditi u Potoku nasuprot benzinske pumpe, gradit će se na parceli koju je Ivana pronašla i provjerila namjenu. Onda su nezavisni vijećnici na Vijeću kotara Neslanovca predložili izgradnju igrališta, a također je prijedlog davan nekoliko puta na proračun Grada Splita.

Ante Popović, kotarski je Neslanovački vijećnik koji je mandat stavio u mirovanje kako bi omogućio i drugim članovima Inicijative Za naš Neslanovac da se okušaju radom u Vijeću kotara.

Odavno je pokrenuo zahtjev da se djeci iz Neslanovca osigura prijevoz do škole zbog opasnosti kretanja ovakvim kvartovskim ulicama bez pločnika. Ta stvar polako se pokrenula s mrtve točke.

Mia Vrdoljak tek je punoljetna djevojka koja je također prepoznala Most kao opciju najbližu njenim stavovima.

Maturantica je III. gimnazije, slavnog MIOC-a, animatorica u salezijanskoj župi na Kmanu te rado volontira uz splitski SKAC i sudjeluje u raznim projektima za dobrobit zajednice.

O njoj ćemo sigurno još dosta čuti u godinama koje dolaze.

Četvrti je dosadašnji gradski i kotarski vijećnik Ivan Barišić. Na prošlim kotarskim izborima odlučio se također pridružiti Inicijativi Za naš Neslanovac.

Barišić je neumorni borac za bolji Neslanovac, pokretač i urednik portala Neslanovac.hr koji već petnaest godina informira stanovništvo Neslanovca o svemu važnome za kvart. Portal Neslanovac je trn u oku apsolutnim gospodarima Neslanovca jer je razotkrio njihovu nesposobnost, nemar i nerad.

Zajedno s kotarskim vijećnikom Darkom Vučkovićem pokrenuo je izuzetno popularne susrete ČETVRTkom u ČETVRTi koji su sada suspendirani zbog epidemioloških mjera, ali nema sumnje da će u dogledno vrijeme nastaviti s radom.

Posljednje dvije godine bio je gradski vijećnik Mosta u Splitskom Gradskom vijeću. Nije ga nužno posebno predstavljati, dovoljno je pogledati stotine objavljenih članaka na portalu Neslanovac.hr.

Most je uveo neke nove standarde u Splitsku politiku i nema sumnje da će nastaviti istim smjerom ZALAGANJA ZA JAVNI, A NE PRIVATNI INTERES!

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!

Robert Kubica