U posljednje vrijeme često čujemo o Inicijativi "ZA NAŠ NESLANOVAC". Ali kakva je to inicijativa, za što se zalaže, tko je čini?

Inicijativa "ZA NAŠ NESLANOVAC" nastala je spontano, potaknuta nezadovoljstvom stanovnika Neslanovca uvjetima života u kvartu. Naš portal otkrio je da su na električni stup u ulici Magistrala Solin Ivana i Mari postavile oglasnu ploču s koje su pozivale druge da im se pridruže riječima:

„Vidimo da se može nešto napraviti, ali trebamo se ujediniti i zajedničkim snagama i sami poduzimati aktivnosti i prijavljivati ono što nas muči te davati prijedloge.“

O tome smo pisali u članku „Dragi naši susjedi .... pridružite nam se!

Prvi njihovi koraci bili su obraćanje portalu "Popravi grad", pa je u nekoliko dana popravljena rupa na asfaltu u ulici Magistrala Solin.

Nakon toga obratili su se Vijeću kotara Neslanovac s molbom da se očisti i privede svrsi zarasli put koji bi djeci skratio put do škole na pola. Vijeće je reagiralo više formalno, primilo na znanje, Ivana je prisustvovala jednoj sjednici Vijeća gdje joj je rečeno da bi to bilo skupo (spominjala se cifra od 300 tisuća kuna) i nije učinilo ništa više.

Ali cure su nastavile s traženjem mogućih rješenja same. Tako je došlo do peticije, prikupljanja potpisa, upoznavanja Pročelnika za komunalu Damira Babića sa zahtjevom. O tome možete pročitati u članku Zahtjev građana kotara Neslanovac za privođenjem svrsi javnog puta.

I dogodilo se čudo!

Pročelnik Babić prihvatio je da se zarasli put očisti i uredi u sklopu javnih radova, što se i počelo raditi prije nešto više od mjesec dana. OVDJE možete vidjeti kako je izgledao početak krčenja četrdesetogodišnje šikare.

U međuvremenu su se Ivani i Mari pridružili Paško, Ante, Marijan, Miroslav, Davor, Sofija i još neki stanovnici Neslanovca. I tako je spontano nastala Inicijativa "ZA NAŠ NESLANOVAC".

Inicijativa je nedavno u članku Slobodna Dalmacije "Splitski kvart kao velika urbanistička neslana šala" prvi put javno spomenuta, a sigurni smo da ćemo još čuti o ovoj ekipi!

Vidjeli smo da Inicijativa ZNN svojim primjerom pokazuje da se može nešto promijeniti, popraviti u svom kvartu, samo ako se želi i radi. Pozivamo vas da pogledate što rade na njihovu stranicu na Facebook-u. Doista se ima što vidjeti!

P.S. Nedavno su objavili jednu zanimljivu anketu, a mi vas također pozivamo da je popunite. Iz Inicijative ZNN rekli su nam da pozovemo ljude da upišu i neke podatke za kontakt, kako bi vam mogli poslati i više informacija nego što se može putem Facebooka. 

Inicijativu "ZA NAŠ NESLANOVAC" možete kontaktirati putem elektroničke pošte na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem njihove stranice na Facebook-u.

Građanska inicijativa Za naš Neslanovac

Građanska inicijativa