Referendum o brakuU nedjelju 1. prosinca 2013. hrvati izlaze na prvi narodni referendum u Hrvatskoj, koji će odgovoriti na pitanje žele li da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak zajednica žene i muškarca.

Javnost je već sedam mjeseci, od samog početka prikupljanja potpisa za referendum, radikalno podijeljena oko pitanja braka. Podupiratelji tradicionalnog braka svoje su argumente iznosili uglavnom u svojim ustanovama i glasilima jer im je gotovo potpuno onemogućen pristup javnim glasilima, posebice Hrvatskoj radio televiziji.

Mediji su uglavnom promovirali stajalište protiv referenduma, te su neviđenom medijskom hajkom onemogućili da se hrvatski građani informiraju o referendumskom pitanju te donesu informiranu odluku.

Vladajući političari su potpuno zanemarili činjenicu da zapravo predstavljaju sve građane Hrvatske, a ne samo one koji su im dali glas, pa su fućkajući na preporuke Venecijanske komisije, nesmiljenom žestinom napadali i etiketirali zagovornike braka između žene i muškarca kao neprijatelje demokracije koji iskorištavaju referendum protiv manjina. U podcjenjivanju zdravog razuma Hrvata neki su političari išli čak toliko daleko da su ih pozvali da glasuju protiv, ma što mislili.

U nedjelju ćemo vidjeti što će požeti njihovo sijanje mržnje. Vidjet ćemo napokon što narod misli o braku, pa ćemo to usporediti s onim što nam mediji, političari i navodne nevladine udruge, koje Vlada financira našim novcem, već mjesecima govore.

Velika je šteta što je potpuno onemogućena javna rasprava jer smo tako ostali zakinuti za mišljenje jedne skupine, koja čini se , čini većinu stanovništva.

Referendum je najizravniji oblik demokracije, vladavine naroda. Omogućava da se doista čuje glas naroda i nikakvi mediji ili političari ne mogu svojim verbalnim akrobacijama negirati pravorijek koji donese narod.

Zato vas sve pozivamo da iskoriste ovaj referendum, da iziđete i glasujete po svom uvjerenju.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!

Robert Kubica