U ime obiteljiNedavno se u Zagrebu predstavila građanska inicijativa „U ime obitelji“ i najavila prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma koji će u Ustav Republike Hrvatske unijeti odredbu kako je brak  jedino životna zajednica žene i muškarca.

Smatraju da brak kao zajednica žene i muškarca proizlazi iz vrijednosti, tradicije i kulture hrvatskog naroda, da  je važan dio nacionalnog identiteta te treba imati trajnu zaštitu Ustava Republike Hrvatske.

Inicijativa je dva tjedna medijski bila gotovo prešućena. Ali danas smo imali dva zanimljiva članka na jednom portalu i u jednom dnevnom listu. Obadva su, naravno, protiv inicijative.

Vrlo posjećeni portal pokušao je diskreditirati inicijativu „U ime obitelji“ maštovitim konstrukcijama o prijevari građana od kojih se traži da pomognu novčanim donacijama. Članak je iritantan, a jedan isprovocirani čitatelj napisao je izvrstan odgovor koji možete pročitati ovdje

Naš lokalni dnevni list iz pera naše susjede s Brda, Lidije Gnjidić također se osvrnuo na „inicijativu“, ali opet iz kuta organizatora parada ponosa, iako bi logičnije bilo upitati organizatore o čemu se radi. I ovdje se također pokušava sugerirati da takvu odredbu o braku u ustavu ima još jedino Srbija, iako je istina da skoro sve države imaju slične odredbe u svojim ustavima, a zapravo je vrlo mali broj onih koje nisu tako izričite. Ustav Republike Poljske, npr. U članku 18. kaže "Brak kao zajednica između žene i muškarca, obitelj, majčinstvo i roditeljstvo su pod zaštitom i skrbi Republike Poljske."

Referendum za zaštitu braka - U ime obitelji

Dakle, iako naši dirigirani mediji očito namjerno prešućuju da 12. svibnja počinje prikupljanje potpisa za zahtjev za raspisivanje referenduma, ipak ne mogu sakriti svoju ogorčenost mudrošću inicijative koja bi mogla dovesti do toga da se u Hrvatskoj ipak čuje i poštuje volja naroda, usprkos svim otvorenim i skrivenim nastojanjima odnarođene vlasti da se suprotno raspoloženju naroda donose odluke i zakoni.

Ciljevi referenduma su:
•    Osigurati da Ustav i zakoni Republike Hrvatske definiraju brak jedino kao životnu zajednicu žene i muškarca
•    Jamčiti zakonsku zaštitu djece, braka i obitelji te spriječiti izjednačavanje istospolne zajednice i braka
•    Zaštititi djecu od usvajanja od strane istospolnih parova
•    Učvrstiti pouzdanje svima koji cijene općeljudske vrijednosti da zajednički možemo donositi pozitivne promjene u hrvatskom društvu

Potpisi će se prikupljati od nedjelje 12. 5. do nedjelje 26. 5. 2013. U tih 15 dana trebamo prikupiti najmanje 375 000 potpisa. Ako se skupi traženi broj potpisa, Vlada republike Hrvatske morati će raspisati referendum s referendumskim pitanjem “Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?” Tada će biti dovoljno da većina onih koji izađu na referendum glasuje ZA i referendum će biti uspješan, tj. u hrvatski Ustav unijeti će se odredba koja će dodatno zaštititi brak kao najvažniju stanicu društva. Tako će pasti u vodu namjera kukuriku koalicije da izjednači neizjednačivo.

Vrlo je važno da svi potpišemo zahtjev za referendum kako bismo prikupili potreban broj potpisa. Potrebna vam je važeća osobna iskaznica, ime i prezime, JMBG ili OIB i vaš vlastoručni potpis
Za detalje oko inicijative i referenduma, navratite na stranicu inicijative http://www.uimeobitelji.net.

Naš portal i naša stranica na fejsbuku http://www.facebook.com/Neslanovac na vrijeme će izvijestiti o svim važnim pojedinostima.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Svi oni dolaze u politiku otvorena srca i prazna novčanika a odlaze zatvorena srca i puna novčanika.

Anonimni komentator