Rober Kubica na fizikalnoj terapijiDvadeset osmogodišnji Rober Kubica koji je prije godinu i pol dana nastradao vozeći „Rally di Andora“, vozi ove subote i nedjelje reli „Ronde Gomitolo di Lana“,u talijanskoj pokrajini Piemonte, za volanom Subaru WRC tima "First Motorsport".

Ovu su vijest objavili organizatori relija, a talijanski mediji su je oduševljeno prenijeli.

Veseo, dobro raspoložen i motiviran Kubica je novinarima rekao: "Radije bih se bio vratio negdje drugdje, ali ovo je najaktivnija faza mojega oporavka. Nadam se vratiti gdje sam bio ranije, ali već je veliki uspjeh biti ovdje, nakon ovih teških mjeseci. U ovom dugom i teškom periodu nikada se nisam predao. Postoje neke stvari koje su izvan mog dosega, ali strpljivo se trudim oporaviti koliko god je moguće. Nakon ovakvih ozljeda još je dug put oporavka i vjerojatno neću biti fizički spreman kao prije. Ali sada se želim usredotočiti na ove obaveze, ova dva relija: „Ronde Gomitolo di Lana“ a zatim „Rally di San Martino di Castrozza“. Nakon što sam gledao samo bolnice i fizioterapeutske dvorane, vraćam se vidjeti malo zavoja i benzina. Formula 1? Nisam si nikad zadao neke postotke ili vremena. U životu se ponekad treba zadovoljiti s onim što se ima, a ovo je trenutak za to. Već je veliki uspjeh biti ovdje. Učinit ću sve da budem u punoj formi dogodine a ovih mjeseci odlučit ću jeli Formula 1 za mene dostižna ili ne.  Pokušat ću donijeti odluku u budućnosti, možda s nadom da se vratim u 2014., ali danas ne mogu odgovoriti. "

Mnogi Kubičini talijanski navijači i prijatelji oduševljeno su dočekali Robertov povratak, pozdravivši ga na društvenim mrežama. Među njima i Valentino Rossi na svom Twitter profilu: "Kako je dobro opet vidjeti Roberta Kubicu nasmijana, a nadasve opet za volanom trkaćeg automobila".

Ferrari, neostvareni san

Robert KubicaKubica otkriva kako bi došao u Ferrari da nije bilo nesreće.

"Ja i Alonso bili bismo odličan par u Ferrariju. Ali život je donio nešto drugo. Strpljenja, ja sam već zadovoljan što sam ovdje. Nadam se da će ovo za mene biti početak boljeg perioda od ovog koji proživljavam u zadnje vrijeme."

Tko će pobijediti u prvenstvu Formule 1?

"Alonso."

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Za ljude koji imaju znanje i stav nema mjesta u politici jer ih pojedu nesposobni. Pokraj takvih, nemate šanse!

Elena Perković Paloš