Tv kuća koja se ističe nepoznavanjem hrvatskog jezikaProšlo je desetak mjeseci otkako je Robert Pauletić osnovao grupu na Facebook-u kako bi upozorio na neprihvatljivo imperijalno širenje zagrebačkog slenga koji istiskuje i hrvatski jezik i dijalekte, na sve dijelove Hrvatske. Neki su se tada ponadali da će se dogoditi nešto konkretno u zaštiti hrvatskog jezika i lokalnih dijalekata pred najezdom „kajkanja“. Tim više što je Pauletić svoju inicijativu predstavio i Igoru Zidiću, predsjedniku Matice Hrvatske.

No, vremenom su britki komentari na Grupi izgubili oštrinu, Pauletićeve emisije su se počele prikazivati na privatnoj televiziji koja je jedan od najgrubljih primjera nepoznavanja hrvatskog jezika i svekolike nepismenosti, Matica Hrvatska nije učinila ništa ….

Jednostavno, inicijativa se ispuhala bez da je dala ikakvog rezultata, slično masovnim demonstracijama po hrvatskim gradovima prošle 2011. godine.
Na obje nepoželjne pojave, od strane prozvanih primijenjen je isti recept: ignoriranje i ismijavanje!

I nažalost, učinak je bio potpun. Nitko više ne demonstrira, niti itko više spominje užas od jezika kojim nas bombardiraju mediji.

A nama, kojima uši paraju „svašta nešto, curke, javim ti se, ideš, selebriti, dečkiju“ i slične bezveznosti, ostaje da se pokrijemo ušima (kao i uvijek do sada) i mučimo, jer naši prijatelji i susjedi jednostavno ne vide ništa sporno u tome da im njihova djeca, splićani, kažu npr: Mara, daš mi to?

 

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Svi oni dolaze u politiku otvorena srca i prazna novčanika a odlaze zatvorena srca i puna novčanika.

Anonimni komentator