Jedan od najomiljenijih pilota formule 1, poljak Robert Kubica, u nedjelju 06.02.2011. sudjelujući svojom Škodom u utrci Rally Andora 2011, izgubio je kontrolu nad vozilom, te udario u zaštitnu ogradu, čiji se jedan dio odvojio i poput bajuneta probio Škodu i izišao na stražnjem kraju automobila.

Rober Kubica na nosilimaU toj nesreći, teško je ozlijedio desnu ruku i nogu, te izgubio mnogo krvi. Prve vijesti s mjesta nesreće bile su katastrofične. Desna šaka je toliko nastradala da se strahovalo od amputacije. Helikopterom je prebačen u bolnicu Santa Corona u mjestu Pietra Ligure, gdje mu je liječnički tim pod vodstvom doktora Igora Rossella, u 7 sati dugoj operaciji, sanirao ozljede.

Hvala Bogu oporavak Kubice teče iznenađujuće dobro. Otklonjena su strahovanja za njegov život, prstima desne ruke već može micati, a najzanimljivije je da nije izgubio svoj poznati smisao za humor.
Posjetio ga je Flavio Briatore koji kaže: „To je nevjerojatno. Nakon svega što sam čuo u Robertovoj nesreći, bio sam spreman na najgore. A našao sam ga kako se šali pa me je pitao jeli moj sin još uvijek debeo. Mislim da ćemo ga prije kraja sezone vidjeti na pisti“.

Mnogi su piloti došli posjetiti Kubicu, a drugi su mu poslali pisma sa najboljim željama za ozdravljenje.

Mi se pridružujemo željama da Robert što prije u potpunosti ozdravi i da nam se vrati na piste.

Sretno Roberte!


Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Funkcija djeteta je da živi svoj život - ne život koji mu zabrinuti roditelji misle da bi trebalo živjeti, niti život u skladu s ciljevima pedagoga koji misli da zna najbolje.

Alexander S. Neill