On je poljak, prešao je iz BMW Sauber u Renault, u pet sezona u Formuli 1 postigao je jednu pobjedu, 11 postolja, jedan pole position i 226 bodova, i mnogi ga smatraju budućim svjetskim prvakom. Ovo su samo neke od stvari koje vjerojatno ne znate o Robertu Kubici. Sada možete saznati nešto, uz pomoć posljednjeg nastavka serije Tajni životi ...

P: Jeste li tip čovjeka koji ima „Plan-B“?
Robert Kubica: Baš i nisam. Uvijek se nadam da će moj glavni plan raditi savršeno, ili barem da neće otići u dim. Dakle nema „plana b“ za mene.

Robert KubicaP: Osim vožnje bolida Formule 1, koja je vaša omiljena zabava?
RK: Rally. Ništa više od toga!
P: Kome se najviše radujete kad dođete u park vozača u četvrtak popodne uoči utrke?
RK: Mome inženjeru. On mi govori o fenomenalnim nadogradnjama i kako je automobil poboljšan.
P: S kojom poznatom osobom „sanjate susret"?
RK: Ima toliko sportaša prema kojima gajim ogromno poštovanje, pa bi ih bilo previše za imenovati, ali nazvati to nekim „sanjanjem susreta“ bilo bi malo previše. A ja nisam baš nešto lud za tim Hollywoodskim stvarima o „sanjanju susreta sa zvijezdama“.
P: Koji vas je film zadnji put rasplakao?
RK: Ja nisam neki ljubitelj filma. Čak sam se ne mogu sjetiti kada sam bio zadnji put u kinu ili gledao film od početka do kraja na TV-u.
P: Čega se bojite?
RK: Duboke vode. Usred mora ne osjećam se ugodno. I helikoptera, također. Nisu mi baš dragi.
P: Koju ste knjigu posljednju pročitali?
RK: Gomorra, to je knjiga o kriminalnim klanovima u Napulju i Kampaniji.
P: Koji je vaš omiljeni način opuštanja?
RK: Jednostavno odmaranje kod kuće - kada sam kod kuće. Činiti vrlo malo i visjeti ispred televizora. Odmaram se na jednostavan način.
P: Kojih pet stvari mrzite?
RK: Automobile koje je teško voziti, promet, mlijeko, maslac i ljude koji kasne.
P: Jeste li ikada bojali kosu?
RK: Ne, a možete biti sigurni da to nikada neću niti uzeti u obzir!
P: Koji je bio prvi CD koji ste kupili?
RK: Oh, ne mogu se sjetiti. To mora da je ipak bila vrpca, pošto su moji roditelji imali tvrtku za proizvodnju vrpca.
P: Imate li tetovaže ili piercinge?
RK: Ne! Odgovor je identičan onome o bojanju kose.
P: Što vaši učitelji kažu o vama u školskim izvješćima?
RK: Glavna tema bila je da me gotovo nikad nije ni bilo jer sam bio putovao po karting utrkama. Propustio sam jako puno sati u školi tako da mislim da me učitelji jedva poznaju. Na početku sam pokušao uhvatiti korak s učenjem kod kuće, ali kasnije, kada su se moje utrke još više intenzivirale, imao sam paralelno obrazovanje.
P: Tko su heroji vašeg djetinjstva?
RK: Kad sam bio u kartingu, bio je to karting vozač po imenu Daniel Rossi. Njegove sam postere imao na zidovima svoje sobe.
P: Imate li kakvih nedopuštenih užitaka?
RK: Ne baš. Volio sam skijati, ali čim sam se počeo utrkivati u Formuli 3 i potpisao ugovor s nekim tvrtkama, morao sam prestati. Na početku je bio prilično bolno. Sada to više nije problem.
P: Skupljate li nešto?
RK: Ne, ja nisam pravi kolekcionar. Imam malu zbirku maketa rally automobila - ne mnogo. Isto tako imam tri rally automobila normalnih razmjera, ali ne bih to nazvao zbirkom.
P: Što vam najviše nedostaje od kuće kada ste na putu?
RK: Osjećaj da sam kod kuće. Čak i ako ste u velikim hotelima koji imaju lijepe sobe to nije kuća. To je nekako anonimno. Jednostavno mi nedostaju moje stvari.
P: Koja je bila vaša najgora kupnja?
Robert KubicaRK: Oh, ne kupujem puno toga u zadnje vrijeme. U posljednje vrijeme sam kupio mobitel i koristio ga točno pola sata i onda sam shvatio da je to bila gnjavaža.
P: Kakvu kavu pijete i kako?
RK: Ja ne pijem kavu.
P: Vaše idealno nedjeljno jutro bez utrka?
RK: Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!
P: Koji je bio vaš prvi auto?
RK: Imao sam prvi auto kada sam bio četiri i pol godine star. Roditelji su mi kupili minijaturnu verziju džipa u mjerilu 1: 4 ili 1: 5 s motorom od tri konjske snage i dvije brzine. Moja trkaća karijera počela je upravo tog dana.
P: Koja je najneugodnija pogreška koju ste ikad napravili?
RK: Ne sjećam se ničega posebnog. A ako je i bilo onda bih pokušao učiti iz nje pa bi prestala biti neugodna. Kad pogledam unatrag, mislim da nikada nije bili velikih negativnih trenutaka u mom životu. Mislim da sam bio uvijek unutar društvenih pravila i moje okolice.
P: Što je najbolja stvar koju možete skuhati?
RK: Ja sam često kuhao za sebe kad sam bio u kartingu. Jednostavne stvari, kao što su roštilj, uvijek puno ukusniji nego u restoranu. To je vjerojatno zato što ste uložili toliko vremena za pripremiti ih tako da vam ne pada na pamet da vam se ne sviđa.
P: Kada ste posljednji put bili jako ljuti?
RK: Bijesan? To mi nije običaj. Bio sam uzrujan u Silverstonu i Budimpešti, ali takve stvari se dogode. Ja sam vjerojatno osoba dobre naravi.

 

 

 

 

 

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Jasno je kako se u slučaju homoseksualnih aktivista ne radi o nekim finim ljudima koji zastupaju toleranciju, već o radikalnim fundamentalistima koji su za ostvarenje svojih ciljeva spremni zanijekati građanima temeljna ljudska prava: slobodu govora, slobodu savjesti i slobodu vjere.

Varro Vooglaid