Ovih dana vidjeli smo da neki koji pretendiraju na ulazak u Sabor, nisu imuni od toga da nekome prijete „čupanjem gučka“, što nas je podsjetilo na slične prijetnje koje su viđeniji članovi HDZ-a znali upućivati kotarskim vijećnicima u Neslanovcu.

Dakle princip je isti radilo se o Saboru ili običnom kotarskom vijeću, neki za sebe misle da su toliko veliki i nedodirljivi da mogu činiti što hoće pa i prijetiti smrću svojim oponentima.

Prije dvije godine istaknuti vijećnik stožerne stranke HDZ prijetio je nezavisnom vijećniku na sjednici Vijeća kotara da će mu se „krvi napiti“, te ga i fizički napao. Napadnuti vijećnik nemili događaj prijavio je policiji, ali policija nije podnijela kaznenu prijavu protiv počinitelja, nego je oštećenog uputila da podnese privatnu tužbu.  Igra li tu ikakvu ulogu činjenica da su načelnik policijske postaje i prijavljeni nasilnik članovi iste stranke, tko bi ga znao.

Oštećeni vijećnik je, naravno, pun povjerenja u rad naših sudova to smatrao besmislenim, pa nije podnio nikakvu prijavu državnom odvjetništvu.

Osim prijetnji smrću, u Neslanovcu smo nedavno svjedočili i svojatanju, zapravo krađi mandata kotarskog vijećnika o čemu smo pisali u članku Vijećnik Paško Prnjak ne drži do riječi, ne želi vratiti mandat.

To je uobičajena praksa u kaljuži hrvatske politike gdje vidimo zastupnike koji su mandat osvojili zahvaljujući jednoj listi, a na kraju se priključe vladajućima sasvim suprotnog predznaka, ali nas je začudilo da i u kotarskim vijećima ima takvih pojava. Vjerojatno je tako i naš kotarski vijećnik Paško Prnjak pomislio da može zadržati mandat koji je dobio zahvaljujući radu i borbi svih članova Inicijative Za naš Neslanovac.

Iako nam iz Inicijative ZNN poručuju da su se davno dogovorili kako će se svi kandidati s njihove liste okušati neki period u Vijeću kotara Neslanovca, što su i svojim potpisima potvrdili, evo vidimo da ima i onih koje nije briga ni za dogovore ni za potpise.

Pošto se čini da je naš lijepi Neslanovac u svemu jednak visokoj hrvatskoj politici, možda nas ne bi začudilo da uskoro doznamo i za neko „obiteljsko nasilje“ ? .

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić