Susreti ČETVRTkom u ČETVRTi sve zanimljiviji

U četvrtak 18. siječnja održan je prvi ovogodišnji susret ČETVRTkom u ČETVRTi

Očito su mnogi slušali Radio Split i odgovorili na poziv koji im je uputio voditelj Vedran Očašić u razgovoru s nezavisnim vijećnikom u Vijeću GK Neslanovac Ivanom Barišićem. Razgovor možete poslušati OVDJE!

Ljude je privukla najava tema kojima se nezavisni vijećnici bave, a to su spajanje kanalizacije onima koji je još nemaju, sigurnost pješaka u prometu, pogotovo u Mostarskoj, Zagorski put itd.

Gospodin Katavić izrazio je bojazan da će neki pješak nastradati u Mostarskoj ulici u blizini Konzuma, pošto u tom dijelu nema ni pločnika, a o pješačkom prijelazu da i ne govorimo. Predložio je da se tu negdje napravi pješački prijelaz.

Na to mu je vijećnik Barišić odgovorio da su nezavisni vijećnici već dosta učinili po pitanju povećanja sigurnosti prometa u kvartu. Učinili su u smislu poticanja rješavanja različitih problema poput ucrtavanja pješačkih prijelaza, postavljanja zvučnih traka radi usporavanja vozila, izmjene režima kretanja i pretvaranja nekih ulica u jednosmjerne i slično. Na njihovu inicijativu policija je još prije tri godine napravila elaborat s prijedlozima mjera za poboljšanje stanja sigurnosti prometa u kotaru Neslanovac, koje možete vidjeti u Prometnoj studiji.

Policija je ishodovala i odobrenje od Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, koje je proslijeđeno Cestaru. Vijeće kotara trebalo se samo dogovoriti s Cestarom kad će se pristupiti realizaciji. Ali Vijeće nije imalo hrabrosti provesti sve predložene i dogovorene izmjene pa je samo dio ulice Neslanovac pretvoren u jednosmjernu i postavljen znak zabrane parkiranja i zaustavljanja u Mostarskoj ulici, kako je opisano u Pr 4. Ulica Neslanovac jednosmjerna i Pr 5. Mostarska ulica, zabrana parkiranja.

Ostalo će čekati neke hrabrije vijećnike.

Braća Delić iz predjela Bilice požalili su se da još nemaju kanalizacije, a nemaju nikakvih informacija niti kad bi je mogli dobiti.

Vijećnik Darko Vučković objasnio im je da je Vijeće kotara slalo nekoliko dopisa Vodovodu i kanalizaciji, a odgovori su uvijek bili više općeniti, u smislu da će u sljedećem investicijskom razdoblju uvrstiti i spajanje kanalizacije i tim dijelovima kvarta. Zato će se nezavisni vijećnici zalagati da se pristupi ozbiljnijem komuniciranju s „Vodovodom“ u kojem će se tražiti i rokovi.

Vijećnik Barišić izvijestio je i o dogovoru s pročelnikom Babićem o čišćenju zapuštenog puta u predjelu Magistrale Solin u sklopu javnih radova. Inicijativa ZA NAŠ NESLANOVAC pripremila je sve potrebno, prikupila stotinjak potpisa građana, a vijećnik Barišić je u sklopu svojih redovnih posjeta Banovini dogovorio s pročelnikom detalje čišćenja.

Kad se put očisti, djeca iz predjela Magistrale Solin puno će lakše i sigurnije dolaziti do škole ili uopće do centra kvarta. 

Svi nazočni izrazili su zadovoljstvo da postoji nešto ovakvo u Neslanovcu. Nažalost mnogi još ne znaju za redovne susrete ČETVRTkom u ČETVRTi pa koristimo i ovu priliku pozvati vas da dođete, da iskoristite raspoloživost nezavisnih vijećnika i grupe mladih ljudi okupljenih u Inicijativi ZA NAŠ NESLANOVAC.

Pogledajte kako je bilo na dosadašnjim susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

Susreti ČETVRTkom u ČETVRTi postaju sve zanimljiviji

Novi ciklus susreta ČETVRTkom u ČETVRTi

Prvi susret ČETVRTkom u ČETVRTi ispunio očekivanja

Što smo htjeli sa susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

ČETVRTkom u ČETVRTi

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veličina se postiže
kada se zaboravi
rang onoga koji je iznad nas
a također i
onoga tko je ispod nas.
Kada nismo ni oholi sa poniznima
niti ponizni sa oholima.

Anthony de Mello