U četvrtak 21. rujna u 18:30 održana je XX Sjednica Vijeća kotara Neslanovac s dnevnim redom: 

1. Verifikacija zapisnika sa devetnaeste sjednice Vijeća GK-a Neslanovac,

2.  Uređenje dijela Mostarske ulice- ponuda Point-Split d.o.o.,

3. Donošenje Odluka o izdvajanju decentraliziranih sredstava za:

  • kupnju vijenaca za grobove poginulih branitelja s područja kotara,
  • sudjelovanje u organizaciji memorijalnog malonogometnog turnira Ante Bužančić,

4. Izvještaj Povjerenstva za dodjelu prostorija na povremeno korištenje,

5. Zamolbe građana,

6. Razno.

1. Pri verifikaciji zapisnika s prethodne  XIX sjednice Vijeća, vijećnik HDZ-a Đapić imao je primjedbu na zapisnik da nije „ni autentičan ni izvoran“.

Ostali vijećnici nisu imali prigovora, pa je zapisnik većinom glasova prihvaćen. 

2. Glede ponude tvrtke Point za radove u Mostarskoj ulici zaključeno je da se zatraži ponuda koja će obuhvaćati i rješavanje oborinskih voda što u postojećoj ponudi nedostaje. 

3. Vijeće je namijenilo 3500 kn za vijence sedmorici poginulih branitelja te će s 3000 kn podržati organizaciju memorijalnog turnira Ante Bužančića. Odlučeno je da se 141. brigadi dodijeli 2000 kn na njihov zahtjev. 

4. Povjerenstvo za dodjelu prostorija kotara nakon godinu dana postiglo je dogovor s nezavisnom listom Ivana Barišića o korištenju prostorija kotara. Nezavisna lista moći će koristiti prostorije kotara u svim slobodnim terminima osim četvrtkom od 18 – 20 sati jer ih u tom terminu već 27 godina koristi Temeljni ogranak HDZ-a u Neslanovcu. Ostaje ČETVRTkom u ČETVRTi!

5. Bilo je nekoliko zamolbi građana za financijskom pomoći kojima se nije moglo udovoljiti jer Vijeće više nema sredstava na raspolaganju.

Stanovnik ulice Magistrala Solin Tomislav Petrić požalio se na često blokiranje prolaza njegovom ulicom od strane parkiranih automobila. Vijeće nema rješenje za taj problem pa će ga uputiti da se proba dogovoriti sa susjedima da pažljivije parkiraju kao ne bi onemogućavali prolaz drugim vozilima.

6. Pod točkom razno vijećnik Nikolić (HDZ) pitao je kada će se promijeniti naziv škole u Osnovna škola Ravne njive - Neslanovac, te je predložio da se  na ulazu u kvart postavi barem jedna tabla s nazivom Neslanovac. Vijećnici HDZ-a rekli su da će se glede naziva škole osobno obratiti predsjedniku splitskog HDZ-a Petru Škoriću koji je i predsjednik Komisije za imenovanje splitskih ulica, trgova i spomenika.

Nikolić je također zatražio da se doveze sitnog žala na balotaški teren u Dolini suza i prijavio oštećenje potpornog zida u blizini. 

Nezavisni vijećnik Darko Vučković upozorio je na opasno križanje ulica Put Smokovika i Mostarske te zatražio da se pokuša naći neko rješenje koje bi križanje učinilo manje opasnim.

Na njegovo pitanje o najavljenoj izmjeni režima kretanja u Mostarskoj čime bi se jedan manji dio te ulice pretvorio u jednosmjernu, odgovoreno je da V.D pročelnika za komunalu Damir Babić koči stvar iz nama nepoznatih razloga.

Vučkovića je također zanimalo što možemo učiniti kako bi se očistile i uredile zapuštene parcele kojih je mnoštvo diljem cijelog kotara. Dogovoreno je da se pozove sve zainteresirane da prijavljuju zapuštene parcele, a onda će se to proslijediti Gradu Splitu na daljnje postupanje.

Pošto tajnica kotara trenutno ima neispravno računalo, pozivamo sve da zapuštene parcele prijavljuju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a mi ćemo prijave proslijediti u Banovinu. (dok ne poprave službeno računalo)

Predsjednik Prančević predložio je da se napravi mala nadstrešnica ispred ulaza u prostorije kotara. 

Nezavisni vijećnik Barišić pitao je kad će Parkovi i nasadi zamijeniti dva novoposađena stabla osušena još prošle godine. Naime, Parkovi i nasadi su dužni zamijeniti stabla jer su osušena njihovom krivnjom. 

Ova jubilarna XX sjednica protekla je u neuobičajenoj slozi vladajućih i oporbenih vijećnika glede svih tema o kojima se raspravljalo.

Jeli to naznaka da bi rad našeg Vijeća kotara ubuduće mogao biti bolji, ostaje za vidjeti.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Po unutarnjem stanju duše mijenja se i priroda stvari, tj. kakav je tko, tako i o drugima sudi!

Anthony de Mello