Čitateljima portala www.neslanovac.hr poznata je moja borba za javnost rada Vijeća kotara Neslanovac. Zalagao sam se da stanovnici Neslanovca budu informirani o svemu važnom za njih, a na prvom mjestu o radu Vijeća.

Od samog početka tome se žestoko protivio HDZ, a nikad nismo razumjeli zašto. Njihova borba protiv portala dobila je novi zamah na posljednjoj XVI sjednici Vijeća održanoj prošle srijede.

Naime, na pretprošloj sjednici u lipnju, koja je prekinuta zbog neugodnog ispada predsjednika HDZ-a Neslanovca Željka Đapića, pomislio sam da bi bilo puno bolje za Vijeće da Đapić nije njegov član. Đapić s mržnjom reagira na svaki moj prijedlog ili komentar, što često potpuno paralizira rad Vijeća. Zato sam mu predložio da se oba povučemo iz Vijeća kako bi se drugim članovima omogućio normalan rad, bez naših međusobnih prepirki. Iako sam dobio 23% glasova na posljednjim izborima, spreman sam se povući  iz Vijeća, ako to može dati poticaj njegovom boljem radu.

Na posljednjoj sjednici stigao je Đapićev odgovor u vidu prihvaćanja mog prijedloga, ali uz dodatno traženje da ugasim portal!?

Odgovorio sam mu da to ne bi bio pravedan dogovor, predložio sam osoba za osobu, a portal s tim nema veze.

Ali nažalost, za HDZ ima velike veze, iako je meni potpuno nejasna takva njihova opsjednutost portalom. Prije nekoliko godina prigovarali su mi da objavljujem tuđe tekstove koji negativno pišu o HDZ-u, pa sam kako bih ih udobrovoljio uklonio sve takve tekstove. Uvijek sam prenosio tekstove koji su kritični prema negativnim pojavama u Hrvatskoj i nikada me nije zanimalo tko je meta kritika, HDZ ili srodni mu SDP ili bilo koja druga partija ili stranka. Ali to nije pomoglo, jer kako vidimo portal i dalje smeta.

Iako je Đapićev prijedlog potcjenjivački, razmislit ću o njemu. Uvjeren sam da bi Đapiću dobro došao odmor nakon 25 godina neprekidnog sudjelovanja u Vijeću kotara Neslanovac, a to bi jako godilo i samom Vijeću.

Nadam se da ću od čitatelja također dobiti konstruktivna mišljenja o ovoj ponudi, što bi mi moglo pomoći da donesem ispravnu odluku koja će biti dobra za kvart.

*Ivan Barišić - nezavisni vijećnik u Vijeću kotara Neslanovac

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Po unutarnjem stanju duše mijenja se i priroda stvari, tj. kakav je tko, tako i o drugima sudi!

Anthony de Mello