PROSVJED protiv nebrige o Prometu

U četvrtak 18. listopada u 14:30 održat će se prosvjed pred Banovinom pod nazivom „PROSVJED zbog nebrige o Prometu“.

Sindikat hrvatskog vozača, Sindikat tehničkog prometnog sektora, Sindikat prometa i veza te Hrvatska udruga radničkih sindikata pozivaju sve Splićane da podrže ZAHTJEVE koji su usmjereni u prvom redu na poboljšanje usluge.

Prometovci traže bolje održavanje i čišćenje autobusa, bolje uvjete rada u radionama, svlačionicama, uvođenje reda na autobusne stanice, oslobađanje voznih traka od nepropisno parkiranih i zaustavljenih automobila i dr. 

Lavandin u Prometovoj radioni

Podsjećaju da je gradonačelnik Vela još krajem kolovoza, nakon sastanka s predstavnicima radnika Mariom Jukićem i Ivanom Barišićem, njihove zahtjeve okarakterizirao prihvatljivima i odlično argumentiranima, te da je obećao potpisivanje  sporazuma o dinamici i rokovima njihova ispunjavanja već sljedeći tjedan.

Nažalost, od tada je prošlo već sedam tjedana, ali iz Banovine se više nisu javljali. Također ni Uprava Prometa nije pokazala nikakve korake prema ispunjavanju legitimnih radničkih zahtjeva.

Posljednjih dana, upravo nakon najave prosvjeda, pojavile su se vijesti o dodjeli sredstava Prometu za nabavu 52 nova autobusa, što bi trebalo značajno popraviti stanje voznog parka.

Ali sindikalisti Prometa podsjećaju da će i ti novi autobusi, ovakvim održavanjem i čišćenjem vrlo brzo postati stari.

DOĐITE NA PROSVJED!

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Danas je u trendu
imat pedera u bendu
a nas je petero
i svi smo hetero

Toni Aničić "Koja", rock grupa Đubrivo