rEFERENDUM ZA IZMJENU NEPRAVEDNOG IZBORNOG SUSTAVAUdruga Urbana desnica izdala je priopćenje glede najavljenog referenduma o izmjeni izbornog sustava "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom".

Udruga U ime obitelji u nedjelju 21. rujna počinje prikupljati potpise podrške raspisivanju referenduma kojim bi se u Ustav RH unijele nužne izmjene koje bi omogućile da se prekine ovaj nepravedni izborni sustav gdje bivaju izabrani podobni a ne sposobni. Birači bi sa svake liste mogli birati 3 kandidata kojima bi dali svoje preferencijalne glasove.

Na europarlamentarnim izborima moglo se dati jedan preferencijalni glas i više od 80% birača iskoristilo je tu mogućnost, što znači da se hrvatima sviđa mogućnost da nekom kandidatu dadu poseban glas.

URBANA DESNICA - PRIOPĆENJE JAVNOSTI

1. Udruga Urbana desnica podržava najavljeni referendum o izmjeni izbornog sustava, zbog više razloga:
- Prije svega ovakvim izmjenama omogućilo bi se da glasači biraju direktno svoga predstavnika, a ne političku opciju koja sama izabire podobne koji "zaslužuju" ući u Sabor RH.
- Smanjenjem postotka izbornog praga omogućio bi se politički pluralizam, te bi se spriječila dosadašnja samovolja dva politička bloka u Hrvatskoj. Omogućio bi se upliv novih političkih opcija u parlament, a samim time postigla bi se kolika - tolika kontrola rada vladajućih, te prešutnih dogovora dosadašnjih "ljutih neprijatelja".
- Podržavamo zabranu predizbornih koaliranja. Neka svatko na izborima pokaže koliko stvarno vrijedi. Time bi se spriječilo stvaranje bezbroj drugih satelitskih stranaka koje služe samo kao koalicijski partneri koji forsiraju ideološku priču, ideološke koalicije, koje na kraju naplate uhljebljivanjima u određene odbore, firme, ministarske pozicije i sl.
- Golem broj hrvatskih birača (većina od ukupnog broja) uopće ne izlazi na nikakve izbore upravo zbog trenutnog izbornog sustava kojim se godinama u Hrvatskoj ništa ne mijenja, nego se samo smjenjuju jedne te iste struje.

2. Oštro osuđujemo najave vlasti i opozicije o "moratoriju na referendum" ilitiga moratorija ne demokraciju, jer je referendum jedini temeljni demokratski instrument kojim se omogućuje da građani direktno izražavaju svoju volju. Za neke stvari nam nisu potrebni "predstavnici", jer takvi predstavnici, odnosno zastupnici proizlaze iz naroda, a ne obratno. Iz mračnog komunizma smo krvavo izašli upravo zbog tvrdoglave samovolje tadašnjih partijskih političkih lidera koji su išli protiv volje naroda, demokracije i referenduma. Vidimo kako se starih navika očito nije lako riješiti...

3. Usvajanjem ovakvih izbornih promjena otvorio bi se priliv novih snaga, novih ideja i novih inicijativa, kako u zakonodavnu, tako i u izvršnu vlast ove zemlje. Uzmite u obzir kako sadašnje strukture ne žele potpunu lustraciju u Hrvatskoj. Upitajte se samo što bi se dogodilo kada bi u Saboru sjedili neki novi ljudi koji ne bi imali ništa protiv civilizacijskog prihvaćanja pogreški iz prošlosti, osude zločina i provođenja LUSTRACIJE.
Naši stavovi su jasni.

DA REFERENDUMU, DA REFERENDUMIMA, DA DEMOKRACIJI, DA VOLJI NARODA.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Jasno je kako se u slučaju homoseksualnih aktivista ne radi o nekim finim ljudima koji zastupaju toleranciju, već o radikalnim fundamentalistima koji su za ostvarenje svojih ciljeva spremni zanijekati građanima temeljna ljudska prava: slobodu govora, slobodu savjesti i slobodu vjere.

Varro Vooglaid