Split, Neslanovac, Uskrs-Pasha, 2015.

Mir vama!

Postoji jedno biće koje nas mrzi iz dna duše. Ime mu ne treba spominjati. Postoji Netko tko nas ljubi iz dna Svoga Bića - ime Mu je Isus Krist!

To biće koje nas mrzi svim se silama upinje da nam otme mir. I, nažalost, ima velikoga uspjeha. Dan i noć nas optužuje. Stavlja nam pred oči naše neuspjehe. Uvjerava nas da smo nikakvi, suvišni, besmisleni, opaki i tako redom.

Onaj tko nije svjestan njegove zlobe misli da je za sve kriv netko od ljudi, od predaka, ili on sam. Takvo uvjerenje ga goni da optužuje druge i muči sebe i tako se krug zatvara. Začarani krug  iz kojeg nema izlaza. Krug smrti.

Krist je došao izbaciti kneza ovoga svijeta iz ljudskih srdaca i sve ljude privući k Sebi. To je učinio jednom zauvijek umirući na Križu. Snaga Križa Kristova tjera od nas sve neprijateljske sile. Podignimo oči prema Velikom Petku. Dan prije se Krist spustio do nogu svojih stvorenja, oprao ih i izljubio. Tako se izbacuje prepotentni sa svog prijestolja. Promislimo na Veliki Četvrtak.

Nakon šutnje Velike Subote dogodila se velika eksplozija. Uskrsnuo je! Svladao je kneza ovoga svijeta, staru zmiju, tužitelja, neprijatelja ljudskih duša, dušmanina i donio nam nerazorivi mir. Ne onaj mir koji daje ovaj svijet, nego mir odozgor, mir koji ulazi u DNK. Nebeski mir. Temeljni.

Mir vama! Odlazi, sotono! Dođi, Gospodine, Isuse Kriste! Tko ovo pročita neka isto to rekne i ponovi tri puta. Poželjno je to ponavljati svakodnevno. Tako će biti izbačen knez ovoga mračnoga svijeta iz duša naše djece i mladih. Pogledajte kako ih opsjeda svim i svačim. Tako će nestajati psovke iz našega bogohulnoga naroda. Kako može napredovati narod koji stalno psuje Boga? Nečastivi nas sve želi dovesti do toga da hulimo na Boga, da Ga mrzimo i preziremo. Krist nas oslobađa te strahote i nadahnjuje ljubavlju prema Svome Ocu. Ljubim Te, Oče! Vjerujem! Puštam se! Prožmi me snagom uskrsnuća!

Mir vama!

don Šimun

 

ISPOVIJED uoči Uskrsa

Veliki Ponedjeljak - od 10:00-11:00 i popodne od 17:00-19:00
Veliki Četvrtak u 19:00, (mladi vode molitveno bdijenje od 22:00 do 24:00)
Veliki Petak u 18:00
Blagoslov jela u subotu u 21:00 sati
Pashalno bdijenje s početkom u 00:30 do jutra

Uskrs - Svete Mise u 9:00, 11:00 i 20:00