Projekt spoja Puta Smokovika i Kupreške

Ovih dana Grad Split krenut će u ishođenje lokacijske dozvole za izgradnju spoja odvojaka Kupreške ulice i Puta Smokovika.

Oni koji bolje pamte, sjetit će se da je ta ulica ostala u istom stanju u kakvom je bila prije četrdesetak godina kada se spajala kanalizacija. Kad su postavljene cijevi, kanal je zatrpan i time su bili završeni radovi u toj ulici.

Prije skoro tri godine na inicijativu nezavisnih vijećnika Vijeće gradskog kotara Neslanovac platilo je geodetsko situacijski nacrt s katastrom. Tim nacrtom utvrđeno je sadašnje stanje, a nacrt je poslužio kao temelj za izradu idejnog projekta. Nakon toga je nastalo dugo zatišje jer vladajući u kotaru nisu pokazivali nikakvo zanimanje da se s rješavanjem problema te ulice ide dalje.

Ali nezavisni vijećnici iskoristili su raspoloživost Mosta nezavisnih lista i predložili amandman na proračun Grada Splita za 2017. Tako je Grad Split prihvatio amandman kojim se traži izrada idejnog projekta prometnice, a koji je nedavno i dovršen.

Idejni projekt izradio je "Projektni biro Damjanić", a predviđa prometnicu kombiniranog tipa, za vozila i pješake, širine kolnika od 3,5 metra.

Predviđeno je da ulica bude jednosmjerna, a promet bi se odvijao od Kupreške prema Putu Smokovika, od zapada prema istoku.

Naravno, na kolniku bi bilo zabranjeno parkiranje!

Tako bi ta ulica postala prva novoizgrađena u Neslanovcu u posljednjih 30 godina.

Jasno nam je da nam predstoji još dug put do izgradnje puta, ali počelo se, pa će se i završiti.

Ako želite više informacija o ovome projektu, dođite danas popodne u 17 sati u prostorije kotara na redovni susret ČETVRTkom u ČETVRTi.

Više fotografija projekta možete pogledati ovdje , a preporučamo i vezane članke o ovoj ulici

POGLEDAJTE VEZANE ČLANKE:

Izgradnja spoja Kupreške i Puta Smokovika 17.6.2015.

Spoj Kupreške i Puta Smokovika 17.5.2016.

Neslanovac je dobitnik ovoga proračuna 13.9.2017.

Put Smokovika - Kupreška ozbiljno grabi naprijed 01.2.2018.

Kupreška - Put Smokovika može se izgraditi jedino dogovorom 28.10.2018.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!

Robert Kubica