Spomen park poginulim braniteljima u Neslanovcu

Drugi po redu prijedlog projekta za proračun Grada Splita Inicijative Za naš Neslanovac je izgradnja spomen parka poginulim braniteljima s dječjim igralištem na velikoj travnatoj površini između zgrada u Dolini suza. Za tu svrhu predložili su da Grad namijeni 300 000 kuna.

Gradski kotar Neslanovac nema niti jedan park iako se na njegovu području nalaze brojne zapuštene čestice, koje su u značajnom postotku u vlasništvu ili posjedu Grada Splita, ili se pak vode kao opće, odnosno javno dobro. 

Inicijativa Za naša Neslanovac smatra da činjenica da se radi o jednom od rijetkih, ako ne i jedinom kotaru u gradu Splitu u kojem ne postoji niti jedan uređeni park kao niti jedno dječje igralište, oslikava neuravnoteženo određivanje javnih potreba, jer se ujedno radi o kotaru u kojem živi približno 4.500 ljudi. 

Osim toga, postoje i aktualni prijedlozi o kojima već prilično dugo raspravlja i kotarsko vijeće, bez naročitog pomaka. Tako postoji prijedlog da se čest.br. 972/3 k.o. Split površine od 1655 m2 dovede u funkciju parka na kojem bi se sukladno kotarskim inicijativama postavilo i spomen obilježje kao počast sedmorici poginulih hrvatskih branitelja iz ovog kotara.

Time se želi postići da „Spomen park poginulim braniteljima“ bude mjesto susreta svih generacija, kao i mjesto počasti našim poginulim braniteljima.

Važno je napomenuti da je ovaj prijedlog bio predan od strane Mosta nezavisnih lista kao amandman na proračun Grada prošle godine, a dogradonačelnik Vela ga je odbio riječima da je „planiran za 2019. godinu", što možete vidjeti u ovom kratkom videu.

 

O ovome prijedlogu već smo pisali prošle godine pa vas pozivamo da pogledate detalje u članku Vladajući „domoljubi“ nisu podržali spomen park poginulim braniteljima u Neslanovcu

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!

Robert Kubica