Znakovi zabrane zaustavljanja i parkiranja u Kupreškoj

U četvrtak 22. studenog Inicijativa Za naš Neslanovac, koja se jedina organizirano i konstantno zalaže za red u našem kvartu, doživjela je napad od strane nekolicine osoba.

Naime, nekolicina osoba izravno je označila Inicijativu Za naš Neslanovac kao krivca za postupanja prometnih redara prema nekim vozačima u Kupreškoj ulici kod brojeva 1 i 3.

Uzaludno je bilo objašnjenje Inicijative da naloge za postavljanje prometnih znakova daje Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita i ovlašteni pročelnik Damir Babić, te da Inicijativa nema nikakve veze s postavljanjem znakova niti s postupanjem prometnih redara.

Neki su čak išli toliko daleko da su apostrofirali jednog od članova Inicijative kao glavnog krivca.

Radi istine, o predmetnim znakovima zatražili smo informacije od tajnice GK Neslanovca. Napominjemo da je isto to mogao učiniti bilo tko od ovih „napadača“. Svaki od njih mogao je sam provjeriti i uvjeriti se da smo potpuno istinito napisali na svojoj stranici da nemamo nikakvih saznanja o tim znakovima. Ali oni su izabrali nastaviti optuživati bez ijednog argumenta.

Čak se čini da su dobili od nekoga lažne informacije koje su našu Inicijativu i jednog našeg člana označili kao krivca.

Što je istina?

Istina je da je jedna osoba iz Cestara još 16. kolovoza predložila predsjedniku Vijeća kotara Neslanovca postavljanje predmetnih znakova, te o tome mailom obavijestila ovl. pročelnika Babića. Ovl. pročelnik odgovorio je „neka kotar napiše zahtjev“.

Već sutradan, 17. kolovoza tajnica Gradskog kotara Neslanovca, u ime Predsjednika Vijeća kotara uputila je gosp. Babiću zahtjev gdje je između ostalog pisalo: „Zbog svakodnevnog parkiranja vozila otežano je prometovanje ulicom i kao i vidljivost prilikom uključivanja na Mostarsku ulicu“.

27. kolovoza ovl. pročelnik Babić izdao je „nalog za izvođenje radova“ Cestaru u kojem se traži : „postaviti vertikalnu signalizaciju ozn. B39 (zabrana zaustavljanja i parkiranja) u Kupreškoj ulici kod broja 1 a da je udaljen 10 m od raskrižja sa Mostarskom ulicom.

Ovime smo dokazali da Inicijativa Za naš Neslanovac nema baš nikakve veze s postavljenim znakovima, ali ima Predsjednik Vijeća kotara.

Ne očekujemo ispriku od onih koji su nas neargumentirano i pogrešno napadali, ali ako stigne, spremni smo je prihvatiti.

Inicijativa Za naš Neslanovac

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!

Robert Kubica