Ovih dana tek sam pročitao zapisnik sa 17. sjednice Vijeća GK Neslanovac održane 8. prosinca 2016. kojoj nisam nazočio iz opravdanih razloga.

Tamo čitam u prvoj točki: - Zapisnik sa šesnaeste sjednice Vijeća GK-a  Neslanovac verificiran je uz primjedbu vijećnika da ne prihvaćaju prilog zapisnika.

Gospodin Đapić naglašava da prilog zapisniku od strane nezavisnih vijećnika  kao „dopuna zapisniku“ ne stoji,  već mora pisati „primjedba na zapisnik“ čime su se svi prisutni vijećnici složili. –

Naime, priložio sam dopune zapisnika s 15. sjednice Vijeća održane 4. srpnja 2016. budući je HDZ izbacio iz izvornog zapisnika veliki dio i sve to nadomjestio jednom rečenicom.

Traže li to vijećnici HDZ-a dlaku u jajetu, kao i inače kad se radi o bilo kojem mome prijedlogu, ili je nešto drugo po srijedi, ovaj put nije me toliko ni briga.

Zato ću isti tekst priložiti ovome novome zapisniku s novim, ovaj put „ispravnim“ naslovom PRIMJEDBA NA ZAPISNIK S XV SJEDNICE VK NESLANOVAC

Nadam se da će ovaj put vijećnici HDZ-a biti zadovoljni. 

PRIMJEDBA NA ZAPISNIK S XV SJEDNICE VK NESLANOVAC

Nakon prošle sjednice Vijeća HDZ je dostavio svoj prijedlog 4. točke Zapisnika koji u potpunosti ignorira bitno, a ističe nebitno. Takav zapisnik ne bi bio istinit i zato te izmjene ne mogu prihvatiti.

Bitno je ovo što piše u izvornom zapisniku gdje sam izvijestio o tijeku mojih zalaganja za izgradnju spoja Puta Smokovika i Kupreške i gdje tražim da se naruči izrada idejnog projekta što je jednoglasno prihvaćeno, a tako stoji i u zaključku.

Također je bitno da je Darko Vučković izvijestio o događanjima glede uznemirenosti građana zbog zagušenosti tranzitnim prometom, te akcijama koje su predložene kao put prema rješavanju problema.

Izvorni zapisnik

Ad.4.

IVAN BARIŠIĆ: Ja vas izvještavam da je napravljen Geodetski situacijski nacrt stvarnog stanja s preklopljenim katastarskim planom za Neslanovac, put između Kupreške ulice i Put Smokovika.

Cijena projektne dokumentacija je 2.000,00 kn i ovo je podloga za slijedeći korak a to je izrada idejnog projekta.

Tražim da idemo u izradu idejnog projekta kao daljnji korak za izgradnju puta između Kupreške ulice i Puta Smokovika.

Nakon rasprave jednoglasno je donesen 

ZAKLJUČAK:

za slijedeću sjednicu prikupiti dvije ponude za izradu idejnog projekta da bi se moglo odlučiti o daljnjem postupanju, tj. da se vidi o kojim se iznosima radi.

 

DARKO VUČKOVIĆ: Ja bih izvijestio članove Vijeća o nezadovoljstvu grupe građana u rješavanju problema prometovanja Mostarskom ulicom.

Naime, Mostarskom ulicom od Bauhausa prema Kupreškoj ulici dnevno prometuje jako velik broj automobila (i do 2000) što je veliko opterećenje za ulicu koja u svom djelu od Bauhausa do Puta Smokovika nije ni definirana, bez nogostupa, prometne signalizacije.

Tom prometnicom svakodnevno prolaze i pješaci, poseban naglasak je na djecu koja idu u školu i koja su stalno u opasnosti.

Imali smo obećanja od Gradonačelnika i nadležnih službi Grada koji su nas i posjetili početkom ove godine i vidjeli situaciju na terenu da će pokušati riješiti problem slanjem prometnog stručnjaka, izmjenom prometne regulacije i sl.

Al od gradskih službi nema ni traga, unatoč našim požurnicama slanim email-ovima i odlascima u Banovinu.

Građani su mišljenja da trebaju sami nešto poduzeti, da će pisati peticiju i prosvjedovati.

Nakon burne rasprave vijećnika i različitih mišljenja donesen je 

ZAKLJUČAK:

Da se uputi nadležnim službama Grada pismeni zahtjev za rješenjem problema prometovanja Mostarskom i Hercegovačkom ulicom od Bauhausa i podsjeti na dana usmena obećanja te upozori na posljedice ukoliko se opet ogluše na naše zahtjeve.

Na znanje dopis uputiti i Prometnoj policiji.

HDZ-ov prijedlog zapisnika

Ad.4.

Nakon izlaganja Darka Vučkovića o problematici Mostarske ulice i prometovanja istom razvila se burna rasprava u kojoj je Darko Vučković vrijeđao HDZ a Ivan Barišić je izvrijeđao predsjednika GK Neslanovac nakon čega je predsjednik prekinuo sjednicu.

Nezavisni vijećnik Ivan Barišić

 

Iz priloženog se vidi da je od svega što se dogodilo i dogovorilo, te izglasalo, HDZ-u jedino važno upisati u zapisnik da smo mi nezavisni vijećnici nekoga vrijeđali, a sve što je izgovoreno i dogovoreno glede Mostarske, Kupreške i Puta Smokovika, oni bi to brisali iz zapisnika.

Inače, predsjednika GK nisam izvrijeđao, samo sam mu rekao da je jadnik. To je jedna jedina riječ koju je mogao shvatiti kao uvredu, a malo nakon toga sam mu se ispričao. Moram priznati da sam izgubio živce zbog načina na koji je predsjednik Prančević govorio o skupu koji smo organizirali kako bismo pokušali naći rješenje problema nesnosnih gužvi u Mostarskoj.

E #NE_ĆE_TE, kako bi rekao poznati saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veličina se postiže
kada se zaboravi
rang onoga koji je iznad nas
a također i
onoga tko je ispod nas.
Kada nismo ni oholi sa poniznima
niti ponizni sa oholima.

Anthony de Mello