Danas 15. veljače s početkom u 17 sati u prostorijama Gradskog kotara Neslanovac održana je izborna skupština i formiran ogranak HSP-a u Neslanovcu.

HSP se ozbiljno priprema za predstojeće lokalne izbore osnivajući podružnice u većini splitskih kotareva, pa je danas nakon Mejaša došao na red i naš Neslanovac. Za predsjednika podružnice izabran je Dejan Ercegović koji će u narednom razdoblju ustrojiti organizaciju s kojom će dati doprinos boljem životu u našem kvartu.

Osnivanje podružnice vodili su predsjednica gradske organizacije HSP-a Sunčana Cokarić, te dva dopredsjednika Ivan Ćalo i Andrija Hrenić.

Uz članove i simpatizere stranke, skupu je nazočio i nezavisni vijećnik u GK Neslanovac Ivan Barišić, koji je prijateljima iz HSP-a zaželio  uspješan rad za zajedničko dobro. Barišić je izrazio nadu u pozitivan učinak takve važne hrvatske stranke na kvalitetu života u kvartu, što je u konačnici i razlog zbog kojega i sam sudjeluje u radu Vijeća kotara.

Kolika je želja ljudi za radom, vidjelo se već na ovom skupu, koji je zapravo trebao biti u prvom redu svečano proglašenje početka rada ogranka HSP-a, a prerastao je u žučnu raspravu o nekim od gorućih problema Neslanovca. Sigurni smo da će se ova želja za radom pretočiti i u konkretne rezultate.