Prošla je sedma godišnjica našega i vašega portala Neslanovac.hr. Pokrenut je u cilju informiranja stanovnika Neslanovca (a i šire), o svemu vezanom za kvart i život u njemu. Imao je bolje i lošije faze, preživio je svašta, ali ustrajno je nastavljao kročiti naprijed u borbi za informacije i njihovo prenošenje zainteresiranima.

Različiti članci na portalu pročitani su više od pola milijuna puta, a zapisnici sa sjednica vijeća kotara koje objavljujemo od listopada 2014. do sada su preuzeti  skoro 3000 puta.

Pisali smo o prošlogodišnjim kotarskim izborima i vidjeli smo da je to bilo vrlo čitano. Osim izbora, imamo još zanimljivih rubrika kao Zdravstveni (pre)odgoj, Katolički skauti, Župa, Škola, Vrtići, poučne pričice itd. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u pisanju članaka ili na bilo koji drugi način. Autori članaka su don Šimun Doljanin, tete iz vrtića Dijana Vujić i Ina Majstorović, Kristina Nuić Prka, voditeljica katoličkih skauta Ana Milun, Anita Mustapić, Ivan Barišić i najnoviji pridruženi Mirela Lozina i Joško Rebić.

Sada uvodimo još jednu novost, a to je elektronički bilten ili newsletter. Svi registrirani primatelji biltena dobivati će izravno u sandučiće svoje elektroničke pošte najnovije obavijesti koje možda nisu još niti objavljene na portalu. Na taj način nastojati ćemo najnovije informacije najbrže dostavljati zainteresiranima. Pozivamo vas da se upišete na listu primatelja elektroničkog biltena Neslanovca. Također vas molimo da pozovete i svoje prijatelje i poznanike da se upišu na listu Elektronički bilten – newsletter Neslanovca 

Uvjereni smo da će se odluka o pokretanju biltena vrlo brzo pokazati dobrom. Naime, uskoro krećemo u ozbiljnu borbu za dovršavanje izgradnje preostalih 600 metara Zagorskog puta čije bi otvaranje rasteretilo uske ulice Neslanovca i oslobodilo ih neželjene i nepotrebne gužve, zagađenja i opasnosti koje stvaraju vozila u tranzitu prema Dujmovači, Solinu, Kaštelima i Virovitici (obzirom na registarske oznake). Saznali smo dakle da iz Splita 3 do Virovitice najbrži put vodi upravo kroz naš kvart.

Potaknuti ćemo Vijeće kotara da traži od Grada da se dovrši Zagorski put. Vjerujemo da će biti potreban i doprinos većeg broja ljudi, pa će tu  naš bilten sigurno odigrati važnu ulogu. Sjetimo se samo kako su aktivisti s Pazdigrada uspjeli ishoditi da Grad Split financira izgradnju njihove osnovne škole koju su čekali 25 godina, kao i mi Zagorski put. Pokazali su se upornima i domišljatima i uspjeli su jer je upravo ovih dana položen kamen temeljac buduće škole. Ako su se oni mogli izboriti za financiranje izgradnje osnovne škole od 60 milijuna kuna, pa valjda možemo i mi ishoditi financiranje 600 metara ceste s pretpostavljenom cijenom od 6 milijuna kuna.

Ideja vodilja pri pokretanju portala bila je da bi portal mogao potaknuti ljude na aktivno učešće u kreiranju boljih uvjeta života u našem kvartu. Najvažnija naša poruka je da se MI svojim zanimanjem, angažiranjem i trudom možemo izboriti za ono što nam je važno. Zato neprestano pozivamo i potičemo ljude da se jave i sudjeluju u životu kotara i portala na bilo koji način, jer svaki doprinos je dobrodošao. 

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Po unutarnjem stanju duše mijenja se i priroda stvari, tj. kakav je tko, tako i o drugima sudi!

Anthony de Mello