Istanbulska kovencija koštat će HDZ izbora

Pitali smo vas hoće li ponašanje HDZ-a suprotno volji birača, utjecati tako da im birači okrenu leđa na predstojećim kotarskim izborima?

Naša anketa s pitanjem "Hoće li HDZ zbog Istanbulske konvencije izgubiti kotarske izbore" dala je jednoznačan odgovor: HDZ je ratifikacijom Istanbulske konvencije odrezao granu na kojoj sjedi.

82% anketiranih odgovorilo je potvrdno, a samo 18% vas misli da prevara birača ratifikacijom Istanbulske konvencije neće naštetiti HDZ-u.

Naše se pitanje odnosilo samo na Istanbulsku konvenciju, ali za pretpostaviti je da su glasači vodili računa i o ostalim aspektima Plenkovićeve vladavine. Biračima HDZ-a sigurno nije po volji što je Plenković odvukao HDZ na ljevicu u mnogim aspektima. 

Plenkovićevo povjerenstvo za suočavanje s prošlošću osudilo je ustaški režim i njegovo znakovlje, ali je komunistički totalitarni režim sa svojim dogmama i simbolima ostao neokrznut.

Plenković je reformu školstva povjerio HNS-u kojega sigurno HDZ-ovi birači ne bi tu doveli.

Ovih dana otkrilo se da je Martina Dalić muljala sa Lex Agrokorom gdje je svojim pajdašima iz grupe "Borg" osigurala pola milijarde kuna zarade, nakon čega je morala dati ostavku.

Ni malo ne pomaže ni Plenkovićeva arogancija i podcjenjivanje svih koji se s njm ne slažu. 

Vrijedi svakako spomenuti očajničke pokušaje Plenkija i njegovih stranačkih poslušnika da oblate referendumske incijative i one koji ih pokreću. Vjerujemo da će to pljuvanje po narodu još više smanjiti podršku birača koja je iz mjeseca u mjesec sve manja. 

Ali uskoro ćemo vidjeti prave rezultate, ovo je samo anketa.