U ponedjeljak 29. srpnja Splitsko Gradsko vijeće jednoglasno je usvojilo Odluku kojom se određuje ime Športsko rekreacijskom centru kod Osnovne škole Ravne njive-Neslanovac, a koji će se u čast posljednjem poginulom hrvatskom branitelju Anti Bužančiću nazvati njegovim časnim imenom.

Prijedlog je podnijela Udruga branitelja veterana Vojne policije 72. bojne Komisiji za imena ulica i trgova za spomenike, podržao ga je ravnatelj škole Miljenko Bitanga, kao i Vijeće kotara Neslanovca.

Predsjednik Vijeća kotara Neslanovca iz redova HDZ-a, Mirko Prančević potpisao je 16. srpnja 2019. suglasnost da se športsko igralište Osnovne škole Ravne Njive-Neslanovac imenuje u ŠRC "Ante Bužančić".

HDZ-u ne treba nikakvo Vijeće kotara

Ali tu dolazimo do jednog problema koji je, očito imanentan HDZ-u, dakle sadržan u samoj biti te stranke, a posebice njenog Temeljnog ogranka u Neslanovcu. Radi se o samovolji, ignoriranju demokracije, svojatanju Vijeća kotara, pa i samog kvarta Neslanovca kao naselja. Naime, Prančević nije sazvao sjednicu Vijeća kotara koje je trebalo odlučiti o ovom prijedlogu, nego je po tko zna koji put pokazao da je HDZ-u demokracija samo i jedino potpuno nepoznata i nerazumljiva riječ. Sam je, svojevoljno potpisao pristanak, što nikako nije smio.

Da je htio postupiti ispravno, trebao je sazvati sjednicu Vijeća kotara. Uvjereni smo da bi svi vijećnici, a posebice vijećnici Inicijative „Za naš Neslanovac“ Darko Vučković, Paško Prnjak i Marijan Birčić s oduševljenjem prihvatili prijedlog o imenovanju. Ovako je HDZ, kao i niz puta do sada odlučio sam.

Na istoj sjednici Gradskog vijeća koja je nakon skoro 16 sati trajanja završila pola sata nakon ponoći, donesena je i odluka kojom se mijenja Statut OŠ Ravne njive-Neslanovac kako bi se uskladio s promijenjenim nazivom škole koji je odredio Grad Split 29. siječnja 2019.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalna redarica za GK-a Neslanovac je ĐURĐICA MILAVIĆ, mob. 098 446 404, a zamjena je IVAN ELEZ, mob. 098 443 819

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Funkcija djeteta je da živi svoj život - ne život koji mu zabrinuti roditelji misle da bi trebalo živjeti, niti život u skladu s ciljevima pedagoga koji misli da zna najbolje.

Alexander S. Neill