U ponedjeljak 29. srpnja Splitsko Gradsko vijeće jednoglasno je usvojilo Odluku kojom se određuje ime Športsko rekreacijskom centru kod Osnovne škole Ravne njive-Neslanovac, a koji će se u čast posljednjem poginulom hrvatskom branitelju Anti Bužančiću nazvati njegovim časnim imenom.

Prijedlog je podnijela Udruga branitelja veterana Vojne policije 72. bojne Komisiji za imena ulica i trgova za spomenike, podržao ga je ravnatelj škole Miljenko Bitanga, kao i Vijeće kotara Neslanovca.

Predsjednik Vijeća kotara Neslanovca iz redova HDZ-a, Mirko Prančević potpisao je 16. srpnja 2019. suglasnost da se športsko igralište Osnovne škole Ravne Njive-Neslanovac imenuje u ŠRC "Ante Bužančić".

HDZ-u ne treba nikakvo Vijeće kotara

Ali tu dolazimo do jednog problema koji je, očito imanentan HDZ-u, dakle sadržan u samoj biti te stranke, a posebice njenog Temeljnog ogranka u Neslanovcu. Radi se o samovolji, ignoriranju demokracije, svojatanju Vijeća kotara, pa i samog kvarta Neslanovca kao naselja. Naime, Prančević nije sazvao sjednicu Vijeća kotara koje je trebalo odlučiti o ovom prijedlogu, nego je po tko zna koji put pokazao da je HDZ-u demokracija samo i jedino potpuno nepoznata i nerazumljiva riječ. Sam je, svojevoljno potpisao pristanak, što nikako nije smio.

Da je htio postupiti ispravno, trebao je sazvati sjednicu Vijeća kotara. Uvjereni smo da bi svi vijećnici, a posebice vijećnici Inicijative „Za naš Neslanovac“ Darko Vučković, Paško Prnjak i Marijan Birčić s oduševljenjem prihvatili prijedlog o imenovanju. Ovako je HDZ, kao i niz puta do sada odlučio sam.

Na istoj sjednici Gradskog vijeća koja je nakon skoro 16 sati trajanja završila pola sata nakon ponoći, donesena je i odluka kojom se mijenja Statut OŠ Ravne njive-Neslanovac kako bi se uskladio s promijenjenim nazivom škole koji je odredio Grad Split 29. siječnja 2019.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veličina se postiže
kada se zaboravi
rang onoga koji je iznad nas
a također i
onoga tko je ispod nas.
Kada nismo ni oholi sa poniznima
niti ponizni sa oholima.

Anthony de Mello