Sljedeća sjednica Vijeća GK Neslanovac mora se održati u sljedećih nekoliko dana, točnije do 6. lipnja 2017. jer tako nalaže Zakon.

Predsjednik VK Mirko Prančević do sada je sazivao sjednice upravo u takvim vremenskim intervalima, svaka tri mjeseca, pa je za očekivati da će i ovaj put biti tako.

Inače te sjednice VK Neslanovac najčešće su obična lakrdija.

Predsjednik Vijeća predloži dnevni red koji se većinom od 4 glasa hadezeovaca prihvaća. Eventualne dopune koje predlože oporbeni nezavisni vijećnici, istom tom većinom uglavnom se odbijaju, niti ne gledajući u sadržaj prijedloga.

Jedan od tih slučajeva bio je i kad je u lipnju 2016. nezavisni Ivan Barišić predložio da Vijeće organizira skup građana s temom kaosa u Mostarskoj ulici, a s kojeg bi se uputila peticija gradonačelniku za žurno rješavanje toga problema. O tome smo pisali u članku Poruka Banovini: izgradite nam što prije Zagorski put!

Taj prijedlog HDZ je odbio riječima da će njihov kandidat Opara kada postane gradonačelnik izgraditi Zagorski put i riješiti problem gužvi i zastoja u Mostarskoj.

Sama rasprava na Vijeću rijetko ima smisla, jer predlagača obično ne zanima mišljenje drugih vijećnika, nego je cilj donijeti zaključak ili odluku. Ne daje prijedloge kako bi se o njima argumentirano raspravljalo, otklonilo eventualne nedostatke, prihvatilo poboljšanja, nego se prijedlog uglavnom prihvaća onakav kakav je formuliran od strane HDZa. Naravno, opet famoznom većinom od četiri glasa.

ZAŠTO SE HDZ TAKO ŽESTOKO OPIRE OBJAVLJIVANJU ZAPISNIKA

Taj princip jednosmjernog djelovanja Vijeća GK Neslanovca dijelom je uzdrman početkom objavljivanja zapisnika sa sjednica Vijeća na našem portalu, prije više od dvije godine. Time je skršen dugogodišnji žestoki otpor HDZa objavljivanju zapisnika. Nažalost, do danas ne znamo zašto se HDZ tako žestoko opire objavljivanju zapisnika. Brojka od 5318 preuzimanja zapisnika od početka objavljivanja svjedoči da ljude to zanima. Provjerite zašto su zapisnici tako zanimljivi!

Drugi važan udarac takvom vođenju sjednica bilo je sudjelovanje promatrača na posljednjoj sjednici. Među promatračima bio je i Andro Hrenić, dopredsjednik HSP-a Grada Splita, pa je ta sjednica protekla u normalnijem ozračju od uobičajenog.

DOĐITE NA SJEDNICU!

Kako bi se unaprijedio rad Vijeća kotara Neslanovca, nezavisni vijećnik Ivan Barišić poziva sve Neslanovčane koji žele bolji kvart da prisustvuju sljedećoj sjednici. Vaša nazočnost utjecat će pozitivno na ozračje i kvalitetu rasprave. Dovoljno je da se javite tajnici Zdenki Radić i izrazite želju. Zainteresirani to mogu učiniti na telefon 310 369. Ili putem Kontakta s Gradskim kotarom Neslanovac

Sjednice se inače održavaju najčešće s početkom u 18:00 sati, a o terminu sljedeće sjednice obavijestit ćemo vas na portalu i Facebook-u.

Već se pokazalo da nazočnost promatrača pomaže radu Vijeća, pa se nadamo da će i sljedeća sjednica proteći u takvom, boljem ozračju.