Neslanovac - SplitS tugom i razočarenjem čitam u Slobodnoj Dalmaciji članak o Gradskom kotaru Žnjan, koji je pokrenuo svoju web stranicu i profil na Facebooku. Drago mi je zbog Kotara Žnjan što radi dobar posao, ali istovremeno me podsjeća na neuspjeh nas u Neslanovcu. Naš Neslanovac ima svoju web stranicu od 27.04.2008. i u tome je među prvim kotarevima u Splitu.

Sve ono što se navodi u članku o Žnjanu, još davno smo imali namjeru napraviti i u našem kotaru: "Stranica je zamišljene kao servis građanima kotara putem kojeg se mogu upoznati sa svim aktivnostima koje Vijeće kotara poduzima, dopisima koje je Vijeće slalo i primalo iz gradskih službi, zapisnicima sa sjednica i sastanaka, te planiranim aktivnostima."

Ali malo ili skoro ništa od toga nije ostvareno. Nije ostvareno zbog toga što ondašnje Vijeće kotara Neslanovac nije razumjelo ulogu internetske stranice. (zapravo nije ni pokazalo interes za nju) Istu takvu politiku nerazumijevanja i odbijanja suradnje, nastavlja i novoizabrano Vijeće kotara. Vijeće kotara Neslanovac, ni danas ne želi objavljivati zapisnike sa svojih sjednica, iako je to u međuvremenu postala praksa svih Splitskih kotareva koji imaju svoje web stranice: Gripe, Visoka, Žnjan i Sučidar.

Što dalje reći? Ništa! Kao urednik portala probao sam napraviti nešto dobro za cijeli kotar. Nešto što bi doprinijelo demokratičnosti, transparentnosti i kvaliteti rada i života u Neslanovcu. Ali, vladajući su se tome usprotivili i na sve načine opstruiraju rad portala. Uistinu je tužno vidjeti koliko su ti ljudi energije utrošili na blokiranje normalnog rada portala, umjesto da prihvate i koriste to izvrsno sredstvo komunikacije.

Ipak se nadam da će s vremenom shvatiti kako internetska stranica može biti na usluzi i od velike koristi i Vijeću kotara i svim njegovim stanovnicima.

Ponavljam apel svima kojima je stalo do kulturnijeg i boljeg života u Neslanovcu, da se jave i uključe na bilo koji način u rad portala. Nemojmo dopustiti da nas svi drugi kotarevi "prešišaju", iako smo bili među prvima na internetu!

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veličina se postiže
kada se zaboravi
rang onoga koji je iznad nas
a također i
onoga tko je ispod nas.
Kada nismo ni oholi sa poniznima
niti ponizni sa oholima.

Anthony de Mello