Vozila autoškola na autobusnim stanicamaPrije tjedan dana zamolili smo 14 splitskih autoškola da nam komentiraju razloge zadržavanja svojih vozila na autobusnim stanicama, koja smo dokumentirali zanimljivom fotogalerijom. (kliknite na fotografiju za otvoriti galeriju)

Do sada su se javili samo iz jedne autoškole.

Objasnili su da je na fotografijama jedno njihovo vozilo od instruktora koji je u tom trenutku ukrcao majku koja je bila na pregledu u bolnici. Rekli su da se njih 5 suvlasnika bore za svoju plaću i da se ovakve stvari više neće ponoviti.

Zahvaljujemo se spomenutoj autoškoli na odgovoru i pozdravljamo obećanje da se takve stvari više neće događati.

Kažu da našu „ideju podržavaju u potpunosti i hvala Bogu da je napokon netko uzeo stvar u svoje ruke“, pa nas upozoravaju „da obratimo pozornost i na nepravilna parkiranja na nogostupu, pješačkom prijelazu i slično“.

Kamo sreće da možemo povesti računa i o svim drugim nepoželjnim situacijama i prekršajima koje su naveli. Naša je namjera potaknuti mjerodavne da obrate veću pozornost na poštivanje Zakona, a u ovome slučaju prvenstveno glede nepropisnog zaustavljanja i parkiranja na autobusnim stanicama. To činimo i činit ćemo, sve dok se ne osigura poštivanje Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vjerujemo da bi iskorjenjivanje ove užasne navike uzurpiranja autobusnih stanica i prometnih traka, posebno desnih, pozitivno utjecalo na seriju drugih svakodnevnih i uobičajenih prekršaja na splitskim ulicama.

Nadamo se da će nam sljedećih dana i ostale autoškole poslati svoje odgovore i tako pokazati da im je stalo do poštivanja Zakona i prometnih propisa.

Vozila na autobusnim stanicama

Poštujte naše stanice! na Facebook-u

Poštujte naše stanice!

Jasno je kako se u slučaju homoseksualnih aktivista ne radi o nekim finim ljudima koji zastupaju toleranciju, već o radikalnim fundamentalistima koji su za ostvarenje svojih ciljeva spremni zanijekati građanima temeljna ljudska prava: slobodu govora, slobodu savjesti i slobodu vjere.

Varro Vooglaid