Predizborni plakati u Neslanovcu na dan 18.6.2014.Kotarski izbori u Neslanovcu završeni su. Koliko znamo nitko se nije žalio na provedbu ili rezultate izbora, pa su rezultati pravomoćni.

Naša ekipa je zadovoljna s dobivena dva vijećnička mjesta i trudit ćemo se na najbolji način opravdati povjerenje glasača.

Prvu sjednicu Vijeća kotara saziva Grad Split, otprilike mjesec dana nakon izbora. Novoizabrano VK bit će u ovom sastavu:

  1. Mirko Prančević - HDZ
  2. Željko Đapić - HDZ
  3. Ivan Podrug - HDZ
  4. Miroslav Nikolić - HDZ
  5. Ivan Barišić - lista br. 1
  6. Darko Vučković - lista br. 1
  7. Branko Bulić - lista br. 2

Navedeni izabrani članovi VK Neslanovac, između sebe birat će predsjednika. „Pravila gradskog kotara“ nalažu da se predsjednika bira tajnim glasovanjem, ali vijećnici natpolovičnom većinom mogu odlučiti da glasovanje bude javno, što je uglavnom praksa. Za pretpostaviti je da će Mirko Prančević opet bit izabran na funkciju predsjednika VK, koju je obnašao i proteklih 8 godina, jer njegova stranka ima 4 vijećnika i 4 glasa u vijeću.

Sigurno će biti zanimljivo kako će raditi novo Vijeće kotara Neslanovac. Mnogi se pitaju hoće li HDZ prihvaćati konstruktivne i kvalitetne inicijative oporbe, obzirom da će imati većinu od 4 glasa, kojima može po volji blokirati bilo što. Ne želimo nagađati, a odgovor na ovo i mnoga druga pitanja saznati ćemo uskoro.

Naša dvojka vijećnika konstruktivno će sudjelovati u radu Vijeća kotara Neslanovac i zalagati se za ono što smo najavili u svom programu. Vjerujemo da postoje dobre šanse da se te stavke i ostvaruju, jer su dobro promišljene i realno postavljene.

Naši čitatelji o svemu će biti obavještavani, kako smo i obećali. Čitajte i budite u tijeku! Ako želite da se i vaš glas čuje, pišite u sandučić GLASA NARODA!

Treba pohvaliti sve kandidacijske liste jer su uklonile svoje predizborne plakate. Mora se spomenuti da još nisu uklonjeni plakati Saveza za Hrvatsku od europarlamentarnih izbora. Ovim putem podsjećamo članove Saveza da bi bio red ukloniti svoje plakate, kako su to i drugi učinili.

Ako znate za još neke plakate koji nisu uklonjeni, javite nam pa ćemo objaviti. Ako nam pošaljete fotografiju, bit će još bolje.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

U svemu tome tješi me rečenica koju sam nedavno čuo od jedne dame – nije važno što piše u novinama, već što piše u Ustavu.

Nino Raspudić