Na predstojeće kotarske izbore koji će se održati u nedjelju 4. rujna u Neslanovcu po treći put izlazi Građanska inicijativa Za naš Neslanovac – ZNN.

Inicijativa ZNN Neslanovčanima je dobro poznata, jer su se posljednjih godina upravo zaslugom njenih članova u Neslanovcu počele događati zanimljive stvari, dobre za stanovnike i kvart.

1. GARAŽA U KUPREŠKOJ

Najavljuju projekt garaže na gradskom zemljištu u Kupreškoj ulici koja bi riješila problem parkiranja za stanovnike zgrada u Dolini suza.
Realizacija ovoga projekta riješila bi problem parkiranja u tom dijelu kvarta, ali ZNN ima još sličnih prijedloga za poboljšanje situacije s parkiranjem i na drugim lokacijama u Neslanovcu.

2. IGRADNJA PLOČNIKA

Najavljuju izgradnju pločnika na Neslanovačkim ulicama gdje ih gotovo nema, a i tamo gdje postoje, najčešće su zauzeti automobilima. Pločnici su izuzetno važni za sigurnost pješaka, a pogotovo djece. Pločnici i ulice oplemenit će se drvoredima lijepih stabala, koševima za smeće i klupama.

3. URBANIZACIJA ZONE DUJMOVAČA-SMOKOVIK ZAPAD

Nastavak zalaganja za urbanizaciju zone DUJMOVAČA-SMOKOVIK ZAPAD koja je uvrštena u gradski proračun za 2022. kao i izgradnju PUTA SMOKOVIKA OS1 koji će povezati Neslanovac s Mejašima ispod vijadukta na Ulici Zbora narodne garde.
Zona DUJMOVAČA-SMOKOVIK ZAPAD izuzetna je prilika da Neslanovac i Split dobiju nekoliko tisuća kvadrata uređenih parcela za najam poduzetnicima, a istovremeno da se lokalnom stanovništvu napokon omogući priključak na kanalizaciju i odvodnja oborinskih voda.

Ovo su tri velika projekta za koje je ključna uloga i sudjelovanje Grada. Istovremeno županijski vijećnik i nositelj liste ZNN-a Ante Popović nastavlja svoja višemjesečna nastojanja da se pomakne s mrtve točke izgradnja Zagorskog puta. Do zastoja je došlo kada je prometnica prekategorizirana u državnu cestu pa se Grad Split i Hrvatske ceste ne mogu dogovoriti što tko treba učiniti da se krene naprijed.

Prethodnih godina uz inicijativu ZNN-a i sudjelovanje Grada prokrčen je i uređen DIČIJI PUT i novo dječje igralište u Potoku.

Istovremeno ZNN nastavlja svojim uobičajenim aktivnostima na poboljšanju svakog pa i najmanjeg segmenta života u Neslanovcu.

Nastavlja se borba za asfaltiranje neasfaltiranih ulica, poput spoja Kupreške i Puta Smokovika, otvaranje prostorija kotara građanima, poput popularnih susreta ČETVRTkom u ČETVRTi, transparentnosti rada objavljivanjem zapisnika sa sjednica Vijeća kotara, poticanja sugrađana na veće sudjelovanje u radu za bolji Neslanovac.

ZNN oduvijek naglasak stavlja na urbanizaciju kotara u kojem nedostaje puno toga poput kanalizacije, asfalta, koševa za smeće na ulicama, pločnika, pješačkih prijelaza, horizontalne i vertikalne signalizacije na prometnicama, mjesta za parkiranje itd.

Iako su do sada uvijek bili oporba, mnoge su stvari i iz oporbe uspjeli progurati.

U sklopu akcije ZELENI NESLANOVAC potaknuli su sadnju stabala koja služe kao ukras, a s vremenom će biti i prirodni regulator temperature okolnoga zraka. Za sada je posađeno tek nekoliko desetaka stabala, ali njihov plan je najmanje jedno stablo mjesečno, uvažavajući kotarski budžet. Potražit će i druge izvore financiranja kako bi se taj broj povećao i akcija ubrzala.

Napravljeno je i obnovljeno nekoliko pješačkih prijelaza i uspornika (nije bilo drugog načina za usporiti jurnjavu automobila jer znakove nažalost nitko ne „obadaje“), postavljene klupe i koševi kod crkve sv. Marka.

ZNN nastavlja sa svojim ustrajnim radom o kojem iscrpno izvješćuje zainteresirane na portalu www.neslanovac.hr i na svojoj stranici na Facebook-u Za naš Neslanovac i poziva na suradnju sve koji žele doprinijeti da Neslanovac bude bolji!

Za naš Neslanovac je i ovaj put daleko najmlađa lista na kotarskim izborima u Neslanovcu s prosjekom od 37,9 godine starosti.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Hrvatski su političari, uz samo nekoliko iznimaka, tek trećerazredni komprimiseri, koji ne znaju gotovo ništa o sadržaju svoga posla.

Davor Butković