Kako bi se jednom za svagda otklonile sumnje i prekinule priče i prisvajanja zasluga važno je iznijeti činjenice.

A činjenica kažu da su vijećnici ZNN-a odmah nakon konstituiranja Vijeća kotara Neslanovca u srpnju 2018. predložili da se na sljedeću sjednicu donesu prijedlozi za gradski proračun koji se obično donosi u studenom.

HDZ nije pokazao nikakav interes za takav način rada, pa su vijećnici ZNN-a svoje prijedloge protokolirali izravno gradonačelniku Opari u Banovinu 13. studenog 2018.

U to vrijeme gradski vijećnik Ivan Barišić (drugi na listi ZNN-a) već odavno se dogovarao s pročelnikom za izgradnju Juricom Vojnovićem o mogućnosti izgradnje igrališta. Pokazalo se da nema prepreka izgradnji jer je zemljište bilo mješovite namjene. Barišić je razgovarao i s pročelnikom za društvene djelatnosti Omazićem koji je također podržao gradnju.

Kad je stvar pokrenuta, više nije bilo potreba za intervencijama članova ZNN-a, gradske službe su odradile svoj posao.

Pri samom kraju realizacije neminovno je Grad morao uključiti predsjednika Vijeća kotara Neslanovca, a to je tada već bio Marijan Bašić nakon Prančevićeve abdikacije.

Dakle HDZ se u osobi Bašića uključio u dovršetak gradnje igrališta za kojega je ZNN napravio sve potrebno, našao parcelu, provjerio status i namjenu, pokrenuo izradu projekta itd. Time je Bašić uzeo sebi za pravo prisvojiti zasluge i hvaliti se izgradnjom igrališta. A zapravo je dobio sve na gotovo pa je učinio samo ono što je bio dužan i što nije mogao više izbjeći.

Naime HDZ je za taj projekt bio nezainteresiran kad su vijećnici ZNN-a to predlagali, slično kao i za mnoge druge projekte koje su predlagali vijećnici ZNN-a.

Kao dodatak dobro je spomenuti da se Bašić hvalio da je HDZ zaslužan i za Dičiji put. A to ne može biti dalje od istine, jer je HDZ bio još manje zainteresiran za Dičiji put. Sve, od početka do kraja odradili su članovi ZNN-a, a Vijeće kotara i HDZ nisu sudjelovali ni u jednoj fazi radova, kao da se to sve odvijalo u nekom drugom kvartu, a ne u Neslanovcu. Dakle Bašić se hvalio bez ikakva razloga, lažno.

Bašić je mlad, a nažalost nastavlja lošu praksu svojih prethodnika.

Čest je slučaj da vijećnici ZNN-a predlažu nešto, a HDZ ekspresno odbije. Ali nakon par godina to pokrenu i pohvale se kao sa svojim projektom. To u principu za stanovnike Neslanovca nije ni loše, jer se dobre stvari ipak realiziraju. Ali nedostaje ona nužna doza poštenja da se kaže, da, to su nezavisni vijećnici predlagali.

Rad vijećnika ZNN-a donio je puno dobra Neslanovcu, jer je prisilio HDZ da ipak nešto radi. Pod taj nazivnik možemo mirne duše staviti i povremena asfaltiranja ulica posljednjih godina, a uglavnom pred nekakve izbore. Toga isto ne bi bilo bez konstantnoga pritiska vijećnika ZNN-a.

Zato je izuzetno važno na izborima u nedjelju 4. rujna poraziti HDZ kako bi se napokon Neslanovac mogao početi normalno razvijati bez kočnica, laži i kićenja tuđim perjem.

Izađite na izbore i glasajte za listu br. 3. KANDIDACIJSKU LISTU GRUPE BIRAČA ANTE POPOVIĆA!

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!

Robert Kubica