Nije nikakva tajna da Inicijativa Za naš Neslanovac (ZNN) već godinama usko surađuje s Mostom.

Tako se na ovim lokalnim izborima na kandidacijskoj listi Mosta nalaze čak četvoro naših Neslanovčana.

Prva je Ivana Ljulj, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Grada Splita i druga je na Mostovoj listi.

Ivanu smo već ranije predstavljali kad je bila kandidatkinja na parlamentarnim izborima za Hrvatski Sabor.

Ivanina stručnost i ozbiljnost nadaleko su poznate, a posebno su za zajednicu bile korisne i prepoznate na prethodnim lokalnim izborima kada je bila članica Gradskog izbornog povjerenstva.

Osnivačica je Inicijative Za naš Neslanovac, sustavno je obradila cijelo područje Neslanovca i popisala sve gradske parcele. Kao rezultat njenog rada i inicijative, napravljen je Dičiji put. Također i igralište za djecu koje će se uskoro izgraditi u Potoku nasuprot benzinske pumpe, gradit će se na parceli koju je Ivana pronašla i provjerila namjenu. Onda su nezavisni vijećnici na Vijeću kotara Neslanovca predložili izgradnju igrališta, a također je prijedlog davan nekoliko puta na proračun Grada Splita.

Ante Popović, kotarski je Neslanovački vijećnik koji je mandat stavio u mirovanje kako bi omogućio i drugim članovima Inicijative Za naš Neslanovac da se okušaju radom u Vijeću kotara.

Odavno je pokrenuo zahtjev da se djeci iz Neslanovca osigura prijevoz do škole zbog opasnosti kretanja ovakvim kvartovskim ulicama bez pločnika. Ta stvar polako se pokrenula s mrtve točke.

Mia Vrdoljak tek je punoljetna djevojka koja je također prepoznala Most kao opciju najbližu njenim stavovima.

Maturantica je III. gimnazije, slavnog MIOC-a, animatorica u salezijanskoj župi na Kmanu te rado volontira uz splitski SKAC i sudjeluje u raznim projektima za dobrobit zajednice.

O njoj ćemo sigurno još dosta čuti u godinama koje dolaze.

Četvrti je dosadašnji gradski i kotarski vijećnik Ivan Barišić. Na prošlim kotarskim izborima odlučio se također pridružiti Inicijativi Za naš Neslanovac.

Barišić je neumorni borac za bolji Neslanovac, pokretač i urednik portala Neslanovac.hr koji već petnaest godina informira stanovništvo Neslanovca o svemu važnome za kvart. Portal Neslanovac je trn u oku apsolutnim gospodarima Neslanovca jer je razotkrio njihovu nesposobnost, nemar i nerad.

Zajedno s kotarskim vijećnikom Darkom Vučkovićem pokrenuo je izuzetno popularne susrete ČETVRTkom u ČETVRTi koji su sada suspendirani zbog epidemioloških mjera, ali nema sumnje da će u dogledno vrijeme nastaviti s radom.

Posljednje dvije godine bio je gradski vijećnik Mosta u Splitskom Gradskom vijeću. Nije ga nužno posebno predstavljati, dovoljno je pogledati stotine objavljenih članaka na portalu Neslanovac.hr.

Most je uveo neke nove standarde u Splitsku politiku i nema sumnje da će nastaviti istim smjerom ZALAGANJA ZA JAVNI, A NE PRIVATNI INTERES!

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Nevolja s našim idealima je što, ako želimo biti na visini svakoga od njih, postajemo osobe s kojima je nemoguće živjeti.

Anthony de Mello